Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom men zich op Twitter druk maakt om ‘kopje koffie bij de Hema’: ‘Vanwaar die woede ineens?’

De Hema is online vandaag het gesprek van de dag. Waarom? Een interview met een Limburgse mevrouw lijkt de aanleiding. Zij sprak uit dat ze tijdens de lockdowns voornamelijk de koffie bij de Hema had gemist. En daar vond Twitter wat van.

Dat men op Twitter elkaar graag in de haren vliegt, is niks nieuws. Maar een discussie over een koffie bij de Hema vliegt helemaal alle kanten op. Het lijkt erop dat een interview met het AD meer losmaakt dan verwacht. Gudrun van Steenbergen uit Maastricht sprak tegen de krant uit blij te zijn met de versoepelingen. Zij miste vooral haar „kopje koffie bij de Hema”, dat haar het gevoel geeft dat ze er even uit is geweest en maar „2 euro kost”.

Twitter gaat los op kopje koffie van de Hema

Maar wat Van Steenbergen waarschijnlijk niet had verwacht, was dat haar Hema-koffie een aanleiding was voor twitteraars om fel te discussiëren. En daar lijken twee kampen gevormd. De één lacht of spot met feit dat iemand kan uitkijken naar een kopje koffie van de Hema, terwijl restaurants en cafés na gisteren weer de deuren openen. Een tweet van journalist Lammert de Bruin maakt het één en ander los. Waar onder meer cabaretière Claudia de Breij op reageerde.

Betaalbare koffie

Sommige twitteraars kaarten daarna aan dat een luxe etentje of kroegbezoek niet voor iedere Nederlander is weggelegd. En het waarschijnlijk de „frappufruppie latte met havermelk”-drinkende rijkelui zijn die deze dame bespotten. Een koffie bij de Hema halen is volgens hen wel degelijk iets om naar uit te kijken.

Overigens nemen daarna heel wat mensen het op voor de Hema en hun liefde voor de Hollandse winkel, en de koffie.

Reacties op Twitter

Tot slot begrijpen sommige twitteraars niet waarom men zich druk maakt om de koffie van de Hema. Maar… dan kunnen ze het natuurlijk niet laten om ook daar nog even over te twitteren.

M-kijkers storen zich aan ‘prinsessengedrag’ Sanne Wallis de Vries: ‘Verwend’ en ‘hysterisch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom men zich op Twitter druk maakt om ‘kopje koffie bij de Hema’: ‘Vanwaar die woede ineens?’
Sluiten