Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Drugsdeal’ op het Binnenhof live te zien op tv: ‘Hofleverancier’

Op Twitter is de nodige ophef ontstaan over een televisiemoment van het RTL Nieuws op het Binnenhof. Dit keer geen saillante uitspraken van politici, een verdwenen bonnetje of een ‘functie elders’-moment, maar iets wat lijkt op een drugsdeal. Oplettende kijkers zagen in de uitzending van gisterenochtend deze zogenaamde dealer en een chauffeur elkaar op een opmerkelijke manier de handen schudden op het Binnenhof.

Alhoewel het voor veel twitteraars vaststaat dat het niet om drugs gaat („wie gaat er daar nou drugs dealen, terwijl je weet dat er 800 camera’s hangen”), is het moment voer voor critici en complotdenkers. „Het lijkt er in ieder geval wel op.” Het moment wordt gretig gedeeld op sociale media. „Hoe duidelijk wil je het hebben”, aldus een twitteraar. „De dealer gaat ook nog eens naar binnen. Die heeft nog meer klanten.”

https://twitter.com/Nieki11/status/1485861863585943555

https://twitter.com/coco_allo/status/1485917153039724547

Het regent cynische reacties op ‘drugsdeal’

Op sociale media wordt het moment aangegrepen door grappenmakers, die met cynische reacties de draak steken met het opvallende moment. „Ah, daar zijn de nieuwe RIVM-modellen in poedervorm.” Een ander wijst naar het klopje op de buik van de chauffeur. „Veel plezier, maatje.” Een ander zegt: „Dat briefje van Koeman gaat echt heel Nederland rond, hè.” Ook de naam Ernst Snuivers zingt rond op sociale media na de weinig subtiele overdracht tussen de chauffeur en de ‘dealer’.

https://twitter.com/JerryDiver/status/1485882375745806337

Op Twitter gaat de hashtag #hofleverancier inmiddels rond, maar veel mensen vinden het delen van het moment pure stemmingmakerij. „Dit is nou precies hoe je discreet een fooi geeft.” Anderen verdenken de chauffeur en de zogenaamde dealer ervan een toneelstukje op te voeren. „Puur als voer voor complotdenkers. En die doen weer aannames die nergens op gebaseerd zijn.” Een ander zegt: „Meneer de chauffeur had gewoon z’n sleutels laten vallen en een oplettende burger gaf ze terug. Niks aan het handje dus.”

Johan Derksen haalt uit naar Beau van Erven Dorens: ‘Verschrikkelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Drugsdeal’ op het Binnenhof live te zien op tv: ‘Hofleverancier’
Sluiten