Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 13 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

BN’ers feliciteren Max Verstappen, maar Sander Schimmelpenninck blijkt kritisch

Mocht je het niet hebben meegekregen, Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1. Veel Nederlanders aanschouwden het race-spektakel, vanaf de bank of op de tribune in Abu Dhabi. Ook een groot aantal BN’ers moedigden Verstappen aan. Maar columnist Sander Schimmelpenninck blijkt niet mee te doen aan het feestgedruis en uit zijn ongenoegen over de felicitatie van demissionair premier Mark Rutte.

Het lukte Verstappen gisteren – tegen alle verwachting in – om in de allerlaatste ronde van de Grand Prix in Abu Dhabi zijn rivaal Lewis Hamilton in te halen en daarmee de wereldtitel te pakken. Bekend en onbekend Nederland leefden mee met zijn overwinning en feliciteerden hem rijkelijk op social media.

Felicitaties van bekend Nederland

Presentator Tim Hofman zag de overwinning van Verstappen niet aankomen en had al wat krantenkoppen voor zijn verlies bedacht. Later twittert Hofman: „Helemaal voor NIKS deze tweet getypt”.

Privé plaatjes van BN’ers met Max Verstappen

Het lijkt na de overwinning bij BN’ers plaatjes te regenen van Verstappen. Veel bekende Nederlanders delen een persoonlijke foto met de Formule 1-kampioen.

Ali B rapt voor Max Verstappen

Rapper Ali B koos er in Abu Dhabi voor om Verstappen persoonlijk te feliciteren. De autocoureur werd door Ali B getrakteerd op een ‘freestyle rap’. Het filmpje van dat moment deelt de rapper op zijn Instagram-account, maat niet iedereen is enthousiast over het spontane optreden van Ali. Onder meer Bram Krikke en Peter Pannenkoek reageren onder de video. Krikke: „Ik word niet snel ongemakkelijk, maar nu”. En Pannekoek: „Haha je ziet Max kijken: ‘Ali, Verstappen rijmt ook op kappen…”

Sander Schimmelpenninck kritisch op felicitatie Mark Rutte

Ook journalist Sander Schimmelpenninck twittert over het Formule 1-spektakel, maar vanuit een andere invalshoek. Schimmelpenninck haalt namelijk een felicitatie-tweet van demissionair premier Mark Rutte aan. Want volgens de journalist kan een premier (en VVD’er), een „Belg die nooit belasting heeft betaald in Nederland” en die „fossiele brandstoffen gebruikt”, toch niet als held bestempelen. Onder meer het klimaatbeleid en het indammen van de uitstoot van fossiele brandstoffen staan momenteel hoog op de politieke agenda.

Twitter gaat los op Sander Schimmelpenninck

En Twitter zou Twitter niet zijn als op de tweet van Schimmelpenninck in hoog tempo een zee aan reacties volgen en #SanderSchimmelpenninck al snel trending is. Want veel feestvierende Nederlanders kunnen het „pessimisme” van de journalist niet waarderen.

Verstappen: ‘Eindelijk had ik een klein beetje geluk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
BN’ers feliciteren Max Verstappen, maar Sander Schimmelpenninck blijkt kritisch
Sluiten