Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 25 nov 2021

Cavia-chipje volgens aanbieder voor 420 euro verkocht op Marktplaats

Wie chips eet, doet er goed aan de chipjes eerst te checken op de vorm. Zo kreeg een slimme verkoopster op Marktplaats – ze noemt zichzelf op Instagram inmiddels een ‘professioneel chipjesverkoper’ – naar eigen zeggen 420 euro voor een chipje dat de vorm heeft van een cavia. Het zijn winstmarges waar menig ondernemer van droomt.

Een chipje uit een zak paprikachips doorverkopen voor honderden euro’s op Marktplaats. Het is Kim van der Wolf uit Nuenen gelukt, al moest ze er wel even geduld voor hebben. De lachwekkende chipsadvertentie staat namelijk al sinds 25 oktober online en trok vooral de afgelopen dagen veel grappenmakers. Zij boden tot wel 10 miljoen euro op de caviachips. Toch kon de handige verkoopster uiteindelijke een serieuze deal sluiten voor de ‘cavia’.

Chipje per toeval ontdekt op een feestje

Tegen Hart van Nederland zegt de verkoopster dat ze het zoute exemplaar toevallig ontdekte toen ze op een feestje een zak chips opentrok. Ze vindt het zoutje kunstzinnig. „Het heeft een beetje een dadaïstische vibe”, zegt ze, verwijzend naar de absurde kunstvorm die in de vorige eeuw kortstondig populair was.

Nadat ze haar vondst deed, was de eerste gedachte al om het lucratieve zoutje op Marktplaats te zetten. „Maar ik besefte niet wat me tegemoet ging komen.”

Miljoenen euro’s geboden voor de ‘cavia’

Vooral nadat haar advertentie op de populaire Instagram-pagina Marktplaatsdebielen werd gedeeld, liep het storm. Tientallen grapbiedingen van miljoenen euro’s komen binnen, maar er zitten ook serieuze aanbiedingen bij, zegt Kim. „Bizar”, zegt ze erover.

Binnenkort gaat de chips op de post. Ze pakt de chips in karton in en gebruikt speciaal verpakkingsmateriaal. Het zou namelijk erg zonde zijn als de cavia breekt.

Marktplaats kent wel vaker opvallende aanbiedingen

Op het populaire handelsplatform Marktplaats worden wel vaker opvallende spullen verkocht. Zo stond de site eerder dit jaar nog vol met aanbiedingen van rode potloden, die stemmers kregen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Verkopers haalden alles uit de kast om hun waar aan de man te brengen. Ook andere verkopers krijgen soms de lachers op de hand.

Recordstijging gratis aangeboden spullen op Marktplaats

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Cavia-chipje volgens aanbieder voor 420 euro verkocht op Marktplaats
Sluiten