Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Opvallend 29 nov 2021

Britten heel weekend ingesneeuwd in pub: ‘Er is genoeg bier’

Terwijl de kroegen bij ons om 17.00 uur leeg moeten zijn, gebeurt er in Engeland precies het omgekeerde. Maar niet (alleen) omdat de Britten zo graag lang in de pub willen zitten. Door een sneeuwstorm zitten tientallen klanten al drie dagen vast in een herberg.

Storm Arwen brengt in de Yorkshire Dales – iets ten noorden van Manchester en Leeds – een flinke berg sneeuw met zich mee. Gasten van herberg en pub Tall Hill Inn waren daar niet helemaal op berekend. Na een Oasis-tribute avond bleven verschillende gasten overnachten, om wakker te worden in een ingesneeuwde herberg.

Sneeuwstorm in Engeland

Bijna een meter sneeuw lag rondom het 17e-eeuwse pand, zaterdagochtend. Sindsdien is men bezig met een tunnel te graven om naar buiten te kunnen. Als dat lukt staan de gasten voor nog een uitdaging: de wegen zijn deels onbegaanbaar omdat er stroomkabels naar beneden zijn gekomen.

Volgens manager Nicola Townsend zijn er 61 mensen die al twee nachten in de herberg slapen. Ook leden van de band zijn even blijven hangen, al moesten die in de lounge van de pub overnachten. Veertig gasten hadden al een bed geboekt, de rest van de gasten is spontaan voor een pint bier aan komen waaien vrijdagavond.

Karaoke en quizzen

Vervelend is de sfeer zeker niet te noemen, vertelt Nicola. „Er worden vriendschappen gevormd. Het voelt bijna als een grote familie”, zegt ze tegen BBC. „Eén dame zei zelfs dat ze helemaal niet weg wil.”

De Britten zouden de Britten niet zijn als ze er niet het beste van zouden maken. Personeel van de herberg zorgt dat de gasten worden vermaakt met een quiz, bordspellen en er staat ook nog een karaokeavond op de planning.

‘Genoeg bier in de pub’

Gast Martin is erg content met het verblijf omdat er naar eigen zeggen een goede sfeer en veel bier is. „Ik ben best blij dat we zijn gestrand”, zegt zijn vrouw Stephanie. „Het is best spannend, al missen we onze zoon die bij zijn oma is. Ik ben benieuwd hoelang we hier nog zijn.”

Reddingswerkers hebben het hotel inmiddels wel kunnen bereiken. Eén gast had medische hulp nodig voor een bestaande aandoening.

Amerikanen bang dat kerst in het water valt vanwege tekort aan kerstbomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britten heel weekend ingesneeuwd in pub: ‘Er is genoeg bier’
Sluiten