Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 10 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lieke van Lexmond na Voice-finale bespot bij Jinek en Lucky TV

Vlak na het presenteren van de finale van The Voice Senior, kwam Lieke van Lexmond weer in beeld op RTL 4. In de talkshow van Eva Jinek werd de presentatrice door het slijk gehaald na alle commotie rondom de maankalender.

Een van de tafelgasten bij Jinek, Özcan Akyol, vindt het geestig dat Rituals de Lexmond-zusjes heeft laten vallen. Volgens hem is het heel exemplarisch voor de tijd waarin we leven. „Vier of vijf jaar geleden dachten we: ze doen dit, het is onschuldig, malle meiden, laat ze maar”, aldus de columnist.

Nu is dat wel anders, vertelt Akyol. „Het heeft een heel politieke lading gekregen want het is onderdeel geworden van de polarisatie die er is in de samenleving. Deze dames worden door sommige mensen neergezet als charlatans, van: ‘Wat ze zeggen is gewoon bullshit.’ Zo zien ze dat.”

Niet alleen Jinek, maar ook Lucky TV, schenkt aandacht aan de kwestie in een video. Daarin worden zij en haar zus Jetteke niet de ‘moonsisters’, maar de ‘poopsisters’ genoemd. „Hallo, wij zijn zussen en wij geloven heel erg in de kracht van de menselijke behoefte. Eigenlijk zijn we – je zou kunnen zeggen – Poopsisters.”

Zusjes Lexmond over stand van de maan

Niet iedereen kan de uitspraken van de zusjes volgen. Zo claimden ze dat de bestorming van het Amerikaanse Capitool te voorspellen was aan de hand van de stand van de planeten. Zelf vertelde Lieke van Lexmond daarover: „Het klinkt in het begin allemaal heel zweverig, maar het is eigenlijk juist boerenwijsheid.” Ook spreken zij zich openlijk uit tegen vaccinaties en de coronamaatregelen.

De maankalender van Rituals is een „gids die volstaat met leuke en handige tips over gunstige maan-gerelateerde onderwerpen”, vertelden de zusjes in een interview. De Lexmond-zussen geloven zelf heilig in de kracht van de maan. „Mensen volgen al eeuwenlang de oude wijsheid van de maan.”

Rituals boycot de kalender

Het interview waarin de zusjes hun verhaal vertelden is inmiddels van de Rituals-website afgehaald. De beruchte maankalender is wel nog te koop bij de winkelketen. Maar verwijzingen naar de zusjes zijn verwijderd van de website. „Onze samenwerking heeft geen enkele betrekking tot het aanbieden van de Moon Calendar”, meldde het bedrijf gisteren. „Wij benadrukken hierbij graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid van de overheid.”

De ‘maanzusters’ spreken vaker openlijk in de media over hun fascinatie met astrologie. Rituals dacht slim in te spelen op het spirituele vlak en bedacht samen met de zusjes de maankalender. En dat principe is voor de rationele Hollander niet altijd te begrijpen, zo schreef Metro al in een eerder artikel.

Rituals gaat in zee met ‘maanzusters’ Van Lexmond en dat valt niet in goede aarde: ‘Wat een tegenvaller’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lieke van Lexmond na Voice-finale bespot bij Jinek en Lucky TV
Sluiten