Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Artsen vinden ruim een kilo spijkers en schroeven in maag Litouwse man

Artsen in een ziekenhuis in Litouwen deden een bijzondere ontdekking bij een man die met veel pijn in zijn buik in het ziekenhuis belandde. Ze vonden namelijk meer dan een kilo ijzerwaar, zoals spijkers, moeren, schroeven en bouten, in zijn maag.

Bij aankomst in het academische ziekenhuis in de havenstad Klaipede, werd er een röntgenfoto gemaakt. Al snel werd duidelijk waar de klachten van de man vandaan kwamen. Op de foto was te zien dat de man een grote hoeveelheid metalen objecten in zijn maag had.

Spijkers en schroeven verwijderen duurde drie uur

Tijdens een drie uur durende operatie werd het ijzerwaar uit de maag van de man verwijderd. Sommigen objecten zouden meer dan tien centimeter groot zijn geweest, zo meldt de Litouwse zender LRT. Het blijkt dat de man al geruime tijd – de artsen vermoeden dat het ongeveer om een maand gaat – spijkers, moeren, schroeven en bouten inslikte.

„Het komt vaker voor dat we vreemde objecten in patiënten vinden”, vertelt één van de artsen. „Maar de hoeveelheid is dit keer wel uniek. We waren bang dat de man interne verwondingen had opgelopen door de objecten.” En dat bleek ook het geval. De maagwand van de man was al beschadigd door alle metalen, zo bleek tijdens de operatie.

man slikt spijkers en moeren in
Artsen vonden onder meer spijkers, schroeven en moeren in de maag van de man. Foto: Klaipėdos universitetinės ligoninės

Mogelijke alcoholproblemen

Over de man is niet veel bekend, want de artsen hebben nog niet met hem kunnen spreken. Volgens de Litouwse zender bestaat het vermoeden dat de man eerder kampte met een alcoholverslaving en dat hij is begonnen met het inslikken van de vreemde objecten nadat hij stopte met drinken.

De situatie van de man is nu stabiel, maar hij ligt nog in het ziekenhuis ter observatie. Ook is hem psychische hulp aangeboden.

Donald Trump eist via rechter weer toegang tot Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Artsen vinden ruim een kilo spijkers en schroeven in maag Litouwse man
Sluiten