Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 26 sep 2021

Slapende man beroofd van peperduur schilderij in Duitse trein

Een man die in Duitsland met een hogesnelheidstrein onderweg was naar een veiling, is terwijl hij in de trein lag te slapen bestolen van een peperduur schilderij. Het kunstwerk heeft een geschatte waarde van 25.000. Dat meldt de politie van München.

Het 44-jarige slachtoffer reisde vrijdag rond 10.00 uur volgens de Duitse politie met de trein van Keulen naar München, waar hij aanwezig zou zijn bij een veiling. Hij had het schilderij achter zich in een nis tussen twee stoelen gezet en was vervolgens kort nadat de trein was vertrokken ingedut. Pas toen hij op het centraal station van München de trein wilde verlaten, ontdekte hij dat het kunstwerk was verdwenen.

De man deed onmiddellijk aangifte van de diefstal. De politie stelde vervolgens een onderzoek in, maar tast tot nu toe nog in het duister over wie verantwoordelijk is voor de diefstal.

Geen doorbraak in zoektocht naar schilderij

Alle camerabeelden van de stations waar de trein vrijdag stopte zijn teruggekeken, maar ook dat leidde echter niet tot een doorbraak in het onderzoek naar het gestolen schilderij.

Het gestolen kunstwerk is een opvallend schilderij dat gemaakt is met acrylverf. Het schilderij is een meter bij een meter en is met fluorescerende verf geschilderd en op een frame is gespannen. De waarde ervan is 25.000 euro.

Het gestolen schilderij.
Het gestolen schilderij. Foto: Politie München

Dit land verkoopt misschien volgend jaar al de laatste niet-elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slapende man beroofd van peperduur schilderij in Duitse trein
Sluiten