Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Opvallend 8 sep 2021

Ophef rondom Donald Trump vanwege zijn bijzondere plannen op 9/11

Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump is in eigen land in opspraak geraakt. Trump gaat samen met zijn zoon Don verslag doen bij een bokswedstrijd. Prima, maar veel mensen vallen erover dat de oud-president dit doet bij een wedstrijd die op 9/11, 11 september, gepland staat.

Aanstaande zaterdag boksen Evander Holyfield en Vitor Belfort tegen elkaar en de bijzondere gastcommentator is Donald Trump. Hij gaat niet samen met zijn zoon het commentaarduo vervangen, maar de twee zijn op een aparte stream op FITE te zien met hun commentaar. Voor die stream betaal je wel tien dollar meer.

Boksfan

Trump is een fervent boksfan en kijkt dan ook uit naar zijn bijzondere gastoptreden. „Ik hou van goede boksers en van goede wedstrijden. Ik kijk ernaar uit beide te zien zaterdagavond en mijn gedachten ter plekke te delen. Je wil dit speciale evenement niet missen”, zegt Trump in een statement. In de jaren ’80 en ’90 organiseerde Donald Trump talloze bokswedstrijden in zijn casino’s.

De wedstrijd is er eentje tussen ‘Legends’. ‘The Real Deal’ Holyfield is een 58-jarige bokslegende die viervoudig wereldkampioen werd bij de zwaargewichten. De 44-jarige Braziliaan Belfort maakt sinds 2004 furore in de UFC. Hij is enkelvoudig wereldkampioen lichtzwaargewicht.

Donald Trump 9/11

Dat Donald Trump bij deze wedstrijd op de commentaarstoel plaats gaat nemen is voor velen al een punt van kritiek, maar het is vooral de datum waar mensen over vallen. Zaterdag is het namelijk 11 september. Op die dag herdenkt Amerika de aanslagen van 9/11 op het World Trade Centre in New York en het Pentagon bij Washington D.C. Dat is dit jaar 20 jaar geleden.

Het komt Trump op flinke kritiek te staan dat hij op die bijzondere dag bezig is met boksen in plaats van herdenken. Amerikanen noemen het ‘respectloos’ en on-Amerikaans. „Donald Trump viert geweld op de twintigste gedenkdag van 9/11? De disconnectie is onthutsend”, twittert iemand.

„Zeg me alsjeblieft dat dit niet waar is”, zegt Luis. En een ander gaat er met gestrekt been in: „Donald Trumps dwangmatige behoefte om over de herinneringen van 9/11 heen te schijten blijft steeds dieper zinken.” De oud-president scoort overduidelijk geen punten met zijn actie.

Trump valt immigratiebeleid Biden aan: ‘Joe vernietigt onze natie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ophef rondom Donald Trump vanwege zijn bijzondere plannen op 9/11
Sluiten