Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 10 aug 2021

Antivaxxers bestormen hoofdkantoor BBC, maar omroep blijkt al jaren verhuisd

Het protest voor het BBC-hoofdkantoor in Londen is anders verlopen dan een menigte Britse anti-vaxxers voor ogen had. Een groep van honderden coronasceptici dacht gisterenmiddag voor het hoofdkantoor van de BBC te protesteren, maar in werkelijkheid bleek de Britse omroep al sinds 2013 grotendeels te zijn verhuisd, schrijft de Britse krant The Guardian.

De locatie doet nu voornamelijk dienst als appartementencomplex. Drie studio’s in het gebouw worden door de BBC verhuurd als opnamelocatie voor televisieprogramma’s. De overgrote meerderheid van het in Londen gevestigde personeel en de nieuwsafdeling zijn echter zeven kilometer verderop gevestigd in het centrum van de Engelse hoofdstad.

Daar waren de demonstranten overduidelijk niet van op de hoogte. Het doet denken aan de fout die actiegroep Viruswaanzin vorig jaar maakte. Toen waren demonstranten in de veronderstelling dat ze voor een krantenredactie protesteerden. In werkelijkheid stonden ze voor een politiebureau.

BBC verspreidt volgens demonstranten ‘coronapropaganda’

De groep Britten had zich ‘s middags verzameld om een vuist te maken tegen de berichtgeving van de BBC. De anti-vaxxers houden de omroep medeverantwoordelijk voor het promoten van vaccinaties. Honderden mensen zouden buiten het studiogebouw ‘shame on you’ hebben gescandeerd. Een klein deel van de groep probeerde zich toegang te verschaffen tot het gebouw. Het leidde tot vechtpartijtjes met politieagenten die de ingang van de studio’s bewaakten.

Volgens het Britse dagblad The Mirror horen de demonstranten bij de actiegroep Official Voice. Deze groep coronasceptici verzet zich tegen vaccinatiepaspoorten en de vaccinatie van kinderen.

Talkshow live op televisie op moment van BBC-protest

Op hetzelfde moment werd vanuit het gebouw een televisieprogramma live uitgezonden. Charlene White, de co-presentator van The Loose Women, bedankte het beveiligingsteam dat de demonstranten uit de studio hield, terwijl haar ITV-programma live op televisie was. „Ik weet niet zeker wat de demonstranten hoopten te bereiken, maar het enige wat ze zouden hebben gevonden was mij, Jane, Nadia en Penny op Loose Women die praatten over de menopauze”, zei ze.

Demonstranten: ‘We moeten deze klootzakken overnemen’

Onder de demonstranten bevond zich Piers Corbyn, de broer van de voormalige leider van de Labour-partij. Op een livestream zei hij dat „we deze klootzakken moeten overnemen.” Andere personen die aanwezig waren bij het protest beschreven de media als ‘het virus’ en bekritiseerden de BBC-verslaggeving over de coronaviruspandemie.

Tijdens het protest sijpelde bij de demonstranten steeds meer het besef binnen dat ze eigenlijk voor het verkeerde gebouw stonden. Een kleine groep demonstranten marcheerde daarom naar Broadcasting House in het centrum van Londen. Bij de protesten is niemand aangehouden.

Duizenden mensen protesteren tegen coronapas in Frankrijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Antivaxxers bestormen hoofdkantoor BBC, maar omroep blijkt al jaren verhuisd
Sluiten