Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 19 jun 2021

Radio-dj van 1Twente vertrekt live bij omroep om niet naleven coronamaatregelen

Presentator Jorik Heins is gisteravond tijdens een uitzending van de lokale omroep 1Twente opgestapt. Reden hiervoor was een afscheidsfeestje waarbij mensen zich niet aan de coronamaatregelen hielden, waar de presentator getuige van was.

Heins zag vrijdagavond hoe collega’s in de studio een afscheidsfeestje hielden en zich daarbij weinig aantrokken van de coronamaatregelen. Daarover maakte de presentator tijdens de uitzending zijn ongenoegen kenbaar. „We zitten aan het eind van de coronasituatie en veel mensen en bedrijven hebben enorme schade geleden. Ik kan me heel kwaad maken om mensen die zich in dit laatste stadium niet houden aan de maatregelen. En daar kijk ik op dit moment op uit. Ik vind het echt niet te geloven, maar hier staan zo’n twintig mensen gezellig te borrelen, niet op 1,5 meter afstand, zonder mondkapjes dus ik houd het vandaag bij één uur Ego Show”, zei de presentator, waarna hij het nummer Fuck You van Lily Allen opzette.

Niet de eerste keer

Volgens Heins is het niet de eerste keer dat collega’s zich niet aan de maatregelen houden. „Ik heb de afgelopen maanden vaker gezien dat de coronaregels bij 1Twente werden genegeerd. Op de piek van de pandemie maakten we uitzendingen waar vier, vijf gasten werden uitgenodigd om in dat kleine hokje iets te komen vertellen”, vertelt Heins tegen Tubantia. „Flip van Willigen (directeur van 1Twente, red.) zei dat wij een cruciaal beroep hadden, dat wij dat wel mochten. Maar zelfs de BBC deed alles via Zoom en webcams”, vervolgt Heins.

Presentator stopt bij 1Twente

Van Willigen beaamt dat er inderdaad een afscheidsfeestje gaande was, maar benadrukt dat de maatregelen wel in acht werden genomen. „Gisteravond hebben we, met mensen die in dezelfde werkbubbel zitten, voor de helft al gevaccineerd zijn en verder regelmatig worden getest, aan het eind van de werkdag afscheid genomen van een collega die zeven jaar bij ons heeft gewerkt.” Van Willigen erkent dat er momenten zijn geweest waarop niet iedereen 1,5 meter afstand hield. Heins heeft inmiddels via social media bekendgemaakt dat hij als vrijwilliger stopt bij 1Twente.

Heins van 1Twente

Nederlandse oplichter die zich voordeed als profvoetballer opgepakt in Colombia

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Radio-dj van 1Twente vertrekt live bij omroep om niet naleven coronamaatregelen
Sluiten