Daisy Heyer
Daisy Heyer Opvallend 20 jun 2021

Atleten mogen niet van bil tijdens Olympische Spelen, geen condooms uitgedeeld

Atleten die de komende Olympische Spelen in Tokio denken ook naast hun wedstrijden flink te kunnen ‘scoren’, hebben ze het mis. Het is bij de komende Spelen in Tokio namelijk niet de bedoeling dat atleten in het olympisch dorp seks met elkaar hebben.

Als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus deelt de organisatie deze keer geen condooms uit. Dat is voor het eerst sinds de Spelen van 1988 in Seoul. De atleten krijgen de condooms wel ná de Olympische Spelen, als ze Japan weer verlaten. Het gaat om 160.000 condooms.

Strenge coronaregels

De atleten moeten zich volgende maand bij de Olympische Spelen houden aan zeer strikte regels op het gebied van hygiëne en gedrag. In het olympisch dorp wordt mensen gevraagd zich aan de afstandsregels te houden en „onnodige vormen van fysiek contact” te vermijden. Wie de regels overtreedt, riskeert flinke straffen. Dat kan gaan van boetes tot diskwalificatie en uitzetting uit Japan.

Volgens het Internationaal Olympisch Comité zal 80 procent van de atleten in het olympisch dorp bij de start van de Olympisch Spelen zijn ingeënt. Vanwege de pandemie was het grootste sportevenement ter wereld met een jaar uitgesteld. De Spelen beginnen nu op 23 juli.

Hongarije houdt wereldkampioen Frankrijk af met gelijkspel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Atleten mogen niet van bil tijdens Olympische Spelen, geen condooms uitgedeeld
Sluiten