Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Argentijnse nieuwslezeres meldt per ongeluk dood van William Shakespeare

Een Argentijnse nieuwslezeres kan qua cultuurkennis nog wel wat bijscholing gebruiken. Afgelopen donderdag kondigde ze namelijk de dood van William Shakespeare aan. Maar de Shakespeare waar ze het over had, overleed eeuwen geleden.

De nieuwslezeres sprak over „één van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal”, schrijft The Guardian. Maar de overleden man in kwestie, die ook William Shakespeare heette, kreeg in werkelijkheid als één van de eersten een coronavaccin. De William Shakespeare waar de presentatrice het over had, verruilde vier eeuwen geleden al het tijdelijke voor het eeuwige.

Shakespeare kreeg als tweede Pfizer-vaccin

De hedendaagse William ‘Bill’ Shakespeare uit Warwickshire was in december vorig jaar de tweede persoon ter wereld die het Pfizer-vaccin kreeg. De man, die destijds in het ziekenhuis van Coventry lag, overleed deze week op 81-jarige leeftijd aan een beroerte. Er zou geen verband zijn met de coronavaccinatie.

'Bill' William Shakespeare
‘Bill’ William Shakespeare ontving als één van de eerste het Pfizer-vaccin. Foto: Gettyimages

Maar presentatrice Noelia Novillo verkeerde in de veronderstelling dat de befaamde toneelschrijver achter klassieke stukken als Macbeth, Hamlet en Romeo and Juliet was gestorven. „We hebben nieuws dat ons allen met stomheid heeft geslagen, gezien de grootsheid van deze man”, zei de nieuwslezeres van de Argentijnse betaalzender Canal 26. „Zoals we allemaal weten, is hij een van de belangrijkste schrijvers in de Engelse taal – voor mij de meester”, prees Novillo terwijl er beelden van de hedendaagse Bill Shakespeare werden getoond.

Hilariteit op social media

De hilariteit op sociale media liet daarop niet lang op zich wachten. „Er zaten slechts een paar jaar tussen de twee’, schrijft iemand op Twitter. „Laten we niet treuren om William Shakespeare. Hij heeft zijn leven geleefd en wordt al eeuwenlang liefgehad door de mensen”, twittert een ander. „Wat ze niet meldde was dat hij er zo slecht aan toe was dat hij al eeuwen geen hit meer had geleverd. Overgewaardeerd.”

Corona onbeheersbaar in Suriname, Nederland wil honderdduizenden vaccins sturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.