Manners.nl
Manners.nl Opvallend 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert enorme Friends-bouwset vol iconische details

Er bestond al een LEGO-bouwset van de legendarische sitcom Friends, maar die kun je vergeten. Of beter gezegd: je kunt er een bouwwerk aan toevoegen. De nieuwe set is veel gedetailleerder en bestaat uit dubbel zoveel steentjes.

Met de eerste Friends-bouwset van LEGO (nog altijd te koop) kun je Central Perk nabouwen, het fictieve koffiehuis waar Rachel werkt en Chandler, Monica, Phoebe, Joey en Ross vaste gast zijn. Met de nieuwe set richt de Deense speelgoedfabrikant zich op de appartementen.

De appartementen van Friends

Dat koffiehuis was al leuk, maar de nieuwe bouwset is een stuk omvangrijker. Central Perk bestaat uit 1.070 steentjes, terwijl de nieuwe set uit 2.048 steentjes bestaat. Ook kun je tijdens het bouwen veel meer variëren.

LEGO Friends

Met de nieuwe LEGO-bouwset kun je de appartementen nabouwen waarin Friends zich afspeelt. Daarbij kun je verschillende scènes opzetten, te weten dat de set vol details uit iconische scènes zit. Ook zijn de minifiguren vernieuwd, en is er een extra personage bijgekomen. Dat is Janice, de ex-vriendin van Chandler.

LEGO-bouwset vol details uit iconische scènes

De relaxte stoelen waarin Joey en Chandler dagenlang televisie keken. De cheesecake van mrs. Braverman. Het poppenhuis van Phoebe. De enorme stok om te checken of de Ugly Naked Guy nog leeft. De Thanksgiving-kalkoen die op het hoofd van Monica. Het ‘originele’ Buffay-schilderij dat iedereen wil hebben. En zo kunnen we nog even doorgaan.

friends, lego. bouwset, appartementen

Doorgewinterde fans van de legendarische sitcom Friends herkennen al deze scènes natuurlijk direct, en kunnen ze nu eindelijk nabouwen met 2.048 steentjes en zeven minifiguren. De nieuwe LEGO-bouwset is vanaf 1 juni te koop voor 159,99 euro. Ja, speelgoed voor volwassenen kost nou eenmaal wat.

Friends, LEGO, bouwset, set, mini-figuren
De LEGO-cast van Friends. Foto: LEGO

Zin om gerelateerde content te lezen? Check dan deze Star Wars-sets van LEGO en lees hier waarom Robert De Niro een vrouw voor 6 miljoen dollar aanklaagde vanwege het bingewatchen van Friends.

Wil je veel meer bouwen? Dan kun je altijd nog een wereldrecord proberen te vestigen.

‘Minifigures brengen LEGO tot leven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
LEGO lanceert enorme Friends-bouwset vol iconische details
Sluiten