Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 15 mrt 2021 / 13:20 uur

Zandstorm kleurt Peking geel en leidt tot totale chaos én opvallende meme

Wij hadden vorige maand het Saharastof, waardoor de lucht rood kleurde en in sommige delen van het land auto’s wat vaker naar de wasstraat reden. In Peking kleurt nu zo’n beetje alles geel, door een heftige zandstorm die woedt. Het leidt tot chaos, maar ook tot mooie superhelden-memes.

Het is maar goed dat iedereen er toch al een mondmasker bij zich draagt, want lekker fris ademhalen zit er even niet in. De lucht in de Chinese hoofdstad Peking kleurt vandaag geel door de zwaarste zandstorm in tien jaar. Inwoners van de metropool gebruiken behalve mondkapjes ook veiligheidsbrillen om zich te beschermen tegen het rondvliegende zand.

Zandstorm

De lokale autoriteiten gaven scholen opdracht om sportactiviteiten in de buitenlucht op te schorten. Mensen met longaandoeningen kregen het advies binnen te blijven en sommige snelwegen zijn gedeeltelijk afgesloten. Honderden vluchten zijn geannuleerd.

Het zicht in de stad is door de storm minder dan 500 meter. Hoofdstedelingen maken zich zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s. „Ik heb het gevoel dat iedere ademtocht me longproblemen geeft”, zei een inwoner. Een 25-jarige vrouw zei dat de zandstorm haar doet denken aan „het einde van de wereld”.

Het zand zou naar Peking zijn geblazen door harde wind in de enorme Gobiwoestijn. Ook buurland Mongolië wordt geteisterd door harde wind en zandstormen. Daar vielen zeker zes doden en worden ruim 80 mensen vermist.

#SocialMedia

„Verschrikkelijk”, reageren mensen uit heel de wereld op het nieuws en de foto’s.

Het levert wel prachtige en bijna surrealistische plaatjes op.

De meme waarin het lijkt alsof grote robots, voertuigen en superheldachtige wezens de stad naderen, trekt de aandacht. Er wordt om gelachen en mensen vragen zich af „welke artiest” erachter zit.

Franse straling besmette vrijwel alle inwoners van deze eilandengroep

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zandstorm kleurt Peking geel en leidt tot totale chaos én opvallende meme
Sluiten