Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 29 mrt 2021

Kookfilmpjes op YouTube verraden voortvluchtige cocaïne-maffioos

Het klinkt bijna als een 1 april grap. Een drugshandelaar met een neus voor coke is na jaren opgepakt door zijn kookvideo’s op YouTube. Heel maf ja, maar het is toch echt zo.

Een voortvluchtige maffioos die in Nederland drugs handelde, is opgepakt in de Dominicaanse Republiek. De 53-jarige Marc Feren Claude Biart verried zich via filmpjes op YouTube waarin hij zijn Italiaanse kookkunsten tentoonspreidde.

Kookvideo’s zonder gezicht

De man liet zijn gezicht niet zien in de filmpjes, maar de tatoeages op zijn lichaam maakten duidelijk wie hij was, meldt de Italiaanse politie vandaag. Met zijn aanhouding komt operazione Mauser, zoals het genoemd werd, ten einde.

Biart was sinds 2014 op de vlucht. Italiaanse aanklagers lieten toen een opsporingsbevel uitgaan omdat hij in Nederland cocaïne zou hebben verhandeld voor een clan van de ‘Ndrangheta’, een maffiagroep in het Zuid-Italiaanse Calabrië. Hij leefde volgens de politie tot zijn arrestatie een rustig leventje in Boca Chica in de Dominicaanse Republiek. De Italiaanse expatgemeenschap daar zou hem als „buitenlander” hebben beschouwd.

Hongaarse anti-gay Europarlementariër komt weg met xtc bij mannenorgie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kookfilmpjes op YouTube verraden voortvluchtige cocaïne-maffioos
Sluiten