Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 2 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Deze jongen lag de hele coronapandemie in een coma en is nu wakker

Wat als je door een ongeluk in een coma belandt en je de wereldwijde pandemie hebt gemist? En wat als je ook nog eens twee keer besmet bent geweest met het coronavirus, zonder te weten wat dat überhaupt inhoudt? Het overkwam een 19-jarige Engelse tiener.

Joseph Flavill, uit het Engelse Burton in Staffordshire, werd elf maanden geleden aangereden door een auto. Op 1 maart belandde hij in een coma gedurende de gehele coronapandemie. Wonder boven wonder is de jonge Engelsman nu weer wakker. Volgens zijn familie zijn z’n ogen open en beweegt hij zijn ledenmaten. Het enige wat ze hem nog moeten uitleggen, is komst van covid-19 en alle daarbij behorende omstandigheden.

Hele pandemie in coma

Zijn tante, Sally Flavill-Smith, vertelt dat de jonge Flavill grote vorderingen maakt en zelfs de verpleegster een high five kan geven. „Zijn ongeval was voor de eerste lockdown en het lijkt bijna alsof hij de hele pandemie heeft doorgeslapen. We weten dat hij nu alerter is, maar hoe leg je een pandemie uit aan iemand die in coma heeft gelegen?” , aldus het familielid. Bijzonder is dat de Engelsman tijdens zijn ziektebed twee keer het coronavirus opliep. Een keer tijdens zijn coma en vervolgens nog een keer toen hij wakker werd. Hij is beide keren van het virus hersteld.

Inzamelactie

De tiener studeerde voor zijn ongeluk voor zijn ‘A-levels’, vergelijkbaar met het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs. Vanwege de beperkingen van het coronavirus kan Flavill zijn familie hem niet bezoeken en spreken ze elkaar via FaceTime. Het gezin is een inzamelactie begonnen om de behandeling van de jongen te bekostigen.

Hugo de Jonge richting persconferentie: weinig ruimte voor versoepelingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze jongen lag de hele coronapandemie in een coma en is nu wakker
Sluiten