Metro
Metro Opvallend 30 jan 2021 / 10:33 uur

Verdachte schrijft boek over overval op Kim Kardashian

Stel je voor: je wordt overvallen, staat doodsangsten uit en de overvallers nemen voor 10 miljoen dollar aan sieraden mee. Dat is al erg genoeg, maar als een van de overvallers dan ook nog een boek over de bewuste avond schrijft, moet dat pijnlijk zijn. Het gebeurde Kim Kardashian.

De realityster werd in oktober 2016 overvallen in een hotel in Parijs. Een groep mannen, verkleed als politieagenten, drongen haar hotelkamer binnen. Een van de verdachten, Yunice Abbas, heeft daar nu een boek over geschreven. Het boek verschijnt volgende week.

‘Probeerden koppig 911 te bellen’

Abbas schrijft in het boek onder meer dat Kardashian en haar assistente tevergeefs het Amerikaanse alarmnummer belden. Dat schrijft het Franse magazine Closer, dat een voorproefje mocht afdrukken.

„Onze beauties probeerden koppig 911, het Amerikaanse noodnummer, te bereiken. Niet erg efficiënt als je in Parijs bent”, bespot de overvaller zijn slachtoffers.

Uiteindelijk namen de overvallers, naast zo’n 10 miljoen aan sieraden, ook Kims telefoon mee. Niemand minder dan zangeres Tracy Chapman probeerde de Kardashian kort na de overval te bereiken, schrijft Abbas. „Precies op het moment dat ik een patrouillerende politieauto passeer, hoor ik het geluid van een mobieltje gaan. Ik zie de naam op het scherm oplichten en denk: ik moet haast maken.”

Gewelddadige overval

De overval was flink gewelddadig en veroorzaakte veel ophef. Na verklaringen bleek dat de overvallers zich goed hadden voorbereid, ze volgden Kardashian al twee jaar lang. De elf verdachten zijn nog altijd in afwachting van een proces.

Kim vertelde eerder al over haar ervaringen. De realityster, die werd vastgebonden met boeien, tiewraps en ducttape, dacht onder meer dat ze zou worden verkracht.

Lees ook: Paul de Leeuw zegt sorry na uitspraak over Aziaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verdachte schrijft boek over overval op Kim Kardashian
Sluiten