Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 3 nov 2020

Twee chimpansees doodgeschoten na ontsnapping Dierenpark Amersfoort

Twee chimpansees zijn na hun ontsnapping uit hun verblijf in Dierenpark Amersfoort doodgeschoten. Dat laat de dierentuin in een reactie weten. „Wij betreuren deze gebeurtenis enorm. Het is een zwarte dag voor DierenPark Amersfoort.”

Dierenpark Amersfoort ging vanochtend rond 10.30 uur abrupt dicht in verband met „een ontsnapping die mogelijk gevaar op kan leveren voor bezoekers”. De dieren waren ontsnapt uit hun verblijf, dat door „een menselijke fout” niet goed was afgesloten.

Twee chimpansees doodgeschoten

Er ontstond paniek. „Om een verdere escalatie te voorkomen, zijn deze twee mannelijke chimpansees doodgeschoten’’, meldt het park vanmiddag in een reactie. „De mannetjes vertoonden imponerend gedrag, wat voor een gevaarlijke situatie kon zorgen en daarom is er op dat moment die beslissing gemaakt.”

Omstanders verklaarden vanochtend al dat ze schoten hoorden. Zo zei een man dat hij „drie of vier knallen” hoorde.

Update: vanmorgen rond 10.30 uur zijn er twee chimpansees uit hun verblijf ontsnapt in DierenPark Amersfoort. De…

Posted by DierenPark Amersfoort on Tuesday, November 3, 2020

Chimpansees Mike en Karibuna

Het gaat om de chimpansees Mike en Karibuna, die al zeer lange tijd deel uit maken van de chimpanseegroep in het park. „Voor onze medewerkers en bezoekers bieden wij slachtofferhulp.” Het park doet dan ook een oproep: „Wij vragen bezoekers die op het moment van de gebeurtenis in ons park waren zich bij ons te melden, wij komen graag met hen in contact.”

De komende dagen wordt er nader onderzoek gedaan naar de oorzaak. „Op dit moment hebben we wel geconstateerd dat er geen technische mankementen zijn aan het verblijf.”

Lees ook: Efteling-bezoeker wil geen afstand houden en gaat door het lint: ‘Sla je knock-out’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee chimpansees doodgeschoten na ontsnapping Dierenpark Amersfoort
Sluiten