Metro
Metro Opvallend 8 nov 2020 / 09:31 uur

Nigel Farage is 10.000 pond armer door verlies Trump

Da’s nog eens een flinke weddenschap: 10.000 pond armer als je verliest. Het gebeurde de Britse euroscepticus Nigel Farage, hij was er namelijk van overtuigd dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen. En wat doe je als je zeker bent van je zaak? Dan sluit je daar een weddenschap over, blijkbaar.

Trumps vroegere advocaat Michael Cohen wedde 10.000 dollar op de winst van Joe Biden. Farage, de oprichter van de Brexitpartij, ging daar tegenin en wedde 10.000 pond op de winst van Trump. Dat meldt The Independent.

Op de verkiezingsdag plaatste Farage een foto van zichzelf op social media, met in zijn handen een tekst over de weddenschap. De foto was gemaakt in Washington met op de achtergrond het Capitool. De Brit noemde de keus van Cohen „zeer dom”, omdat Trump in zijn ogen „het momentum” had.

‘Beter dan verwacht’

De weddenschap van zowel Cohen als Farage werd flink gepromoot door het wedkantoor, dat officieel nog niet bekend heeft gemaakt of de gokkers op Biden worden uitbetaald.

Tot nog toe heeft Farage nog niet gereageerd op zijn verlies. Net nadat bekend werd dat Biden de verkiezingen had gewonnen, zei hij wel a; dat Trump het alsnog beter heeft gedaan dan verwacht. Volgens Farage blijft Trump leider van de Republikeinse Partij en is zijn verlies een „tijdelijke tegenslag”.

Cohen heeft laten weten dat hij zijn geld doneert aan een mensenrechtenorganisatie.

Lees ook: Voor het eerst sinds 2001 geen Nederlander bij beste twee dj’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nigel Farage is 10.000 pond armer door verlies Trump
Sluiten