Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 16 nov 2020 / 09:17 uur

Politie op zoek naar jogger die hondje doodstak voor ogen van baasje

De Belgische politie is op zoek naar een jogger die zaterdagmiddag een hondje heeft doodgestoken. Het dier wilde spelen, maar in plaats daarvan kreeg het twee messteken in het hart.

De horrorscène speelde zich zaterdag aan het einde van de middag af in Waasmunster, een plaats tussen Gent en Antwerpen. Een vrouw was met haar drie maanden oude dochtertje, een vriendin en de 3-jarige hond Dribbel aan het wandelen in hun straat, toen een jogger hen tegemoetkwam.

„Dribbel liep los omdat hij de buurt nu eenmaal heel goed kent en hier amper verkeer komt”, vertelt de man van de vrouw aan Het Nieuwsblad. „Als er een loper voorbijkomt, vindt hij dat altijd zeer prettig. Hij loopt er weleens vrolijk naartoe, maar gevaarlijk is hij helemaal niet. Dat riep mijn vrouw zaterdag ook nog naar die jogger. Maar die haalde plots een mes tevoorschijn en stak Dribbel er recht mee in zijn hart.”

‘Dribbel hoort bij het gezin’

Het hondje overleefde de steekpartij niet. De familie is immens verdrietig: „Dribbel maakte deel uit van ons gezin. Hij ging mee met de auto naar klanten en iedereen kende hem. Hij sliep soms zelfs ’s nachts bij ons op de kamer. Het is als een kind dat van ons wordt afgepakt. Dribbel zou bovendien nog geen konijn kwaad doen. Er schuilde niets van agressie in hem. Hij wilde alleen maar spelen.”

Op deze foto zie je de doodgestoken hond Dribbel
Dribbel was volgens zijn baasjes echt onderdeel van het gezin Kristoff Van Havere

Bij het feit dat een jogger met een mes over straat gaat, zet de familie grote vraagtekens. „Het mes waarmee Dribbel werd doodgestoken bleek van een redelijk formaat te zijn. Wie neemt zoiets nu mee als hij gaat lopen? En wie zegt dat het niet nog eens gebeurt?”

Geen enkel spoor

De lokale politie nam de zaak zaterdag gelijk serieus en zette een grootschalige zoekactie op. „Al onze beschikbare ploegen werden ingezet”, laat commissaris Peter De Proft weten. „De zoekactie had jammergenoeg geen resultaat.”

Volgens omstanders had de jogger een korte broek, opvallende kleding en een muts op. „Toen hij zag dat de situatie ernstig was, ging hij nog harder lopen. Het was een atletisch persoon, die er een stevig tempo op nahield. We hebben nog geen enkel spoor naar hem gevonden”, besluit de commissaris.

Lees ook: SpaceX voor tweede keer met astronauten de ruimte in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie op zoek naar jogger die hondje doodstak voor ogen van baasje
Sluiten