Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 9 nov 2020

Bijna zeshonderd condoleances voor doodgeschoten chimpansees

De doodgeschoten chimpansees van Dierenpark Amersfoort brachten heel wat teweeg. Bijna zeshonderd mensen schreven de afgelopen twee dagen in het condoleanceregister voor de dieren.

De chimpansees Mike en Karibuna werden vorige week dinsdag doodgeschoten. Het condoleanceregister is een initiatief van onder meer Comité Dierennoodhulp, Animal Earth, Diervriendelijk Nederland en Rechten voor al wat leeft. „Het merendeel van de mensen die een condoleance hebben geschreven is boos en verdrietig en is van mening dat je niet zo met dieren hoort om te gaan”, meldt het Comité Dierennoodhulp.

Imponerend gedrag

De apen ontsnapten vorige week uit hun verblijf in het dierenpark. Dit zou komen door een menselijke fout. De dierentuin liet weten dat de chimpansees „imponerend gedrag” vertoonden en daarom gekozen werd voor het doodschieten van de dieren. Niemand raakte verder gewond.

Verdoven

Na het incident barstte een discussie los over de beslissing om de beesten af te schieten. Meerdere dierenrechtenorganisaties vinden dit wreed en onaanvaardbaar en eisen een onafhankelijk onderzoek naar wat is gebeurd. Ze stellen dat de dierentuin had moeten proberen de chimpansees te kalmeren, afleiden of verdoven.

Lees ook: Na verlies verkiezingen straks ook verlies huwelijk voor Trump?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bijna zeshonderd condoleances voor doodgeschoten chimpansees
Sluiten