Shazney Redan
Shazney Redan Opvallend 9 nov 2020 / 15:33 uur

Amerikaans koppel krijgt na 14 zonen eindelijk een dochter

Een Amerikaans koppel werd blij verrast; na veertien zonen kreeg het stel eindelijk een dochter. Dochter Maggie Jayne werd afgelopen week geboren en door het hele gezin met open armen ontvangen. „Dit jaar was sowieso al memorabel, maar Maggie is het grootste cadeau dat we ooit konden krijgen”, zegt papa Jay.

Ouders Kateri Schwandt (45) en Jay Schwandt (45) kwamen er pas na de bevalling achter dat ze de trotse ouders waren geworden van een meisje. Na veertien zonen te hebben gekregen, kwam een dochter als een verrassing voor het hele gezin. Hierdoor had het stel niet eens aan meisjesnamen gedacht. De dochter kreeg de naam Maggie Jayne.

Roze babykleren

Het koppel uit de Amerikaanse staat Michigan leerde elkaar kennen toen het nog op de middelbare school zat. In 1993 gaven de twee elkaar het jawoord. Nog voordat ze beiden waren afgestudeerd, hadden ze samen al drie zonen. Sindsdien hebben Kateri en Jay nog eens elf zonen erbij gekregen, met dochter Maggie Jayne als verrassing. De andere kinderen heten Tyler, Zach, Drew, Brandon, Tommy, Vinny, Calvan, Gabe, Wesley, Charlie, Luke, Tucker, Francisco en Finley.

Oudste zoon Tyler (28) weet niet of zijn ouders wel weten wat ze met een meisje aan moeten. Hij grapt zelfs dat zijn ouders wellicht geen roze kleertjes hebben voor de kleine meid. „Mijn ouders zijn eindelijk gezegend met een meisje”, zegt hij tegen Detroit Free Press. „En dat terwijl ze dachten dat ze nooit een dochter zouden hebben.”

Op Facebook plaatst Tyler een foto van zijn moeder en zusje. „Het was geen gekke droom, ik heb echt een zusje!”, schrijft hij. „Maggie Jayne, je bent net zo mooi als onze moeder.”

It wasn’t a crazy dream, I really do have a little sister! Still hard to completely wrap my mind around this. Maggie Jayne you are just as beautiful as our momma ❤️

Posted by Ty M. Schwandt on Friday, November 6, 2020

Eigen online show

Het gezin heeft sinds twee weken een eigen realityserie; 14Outdoorsmen (veertien buitenmannen). De show is te zien op MyOutdoorTV. In de serie geeft de familie een kijkje in hun leven met veertien zonen, waar waarschijnlijk ook snel hun nieuwe dochter te zien zal zijn.

„Dit jaar was sowieso al memorabel, maar Maggie is het grootste cadeau dat we ooit konden krijgen”, zegt papa Jay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans koppel krijgt na 14 zonen eindelijk een dochter
Sluiten