Shazney Redan
Shazney Redan Opvallend 16 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Joyriders gaan ervandoor met ambulance, terwijl patiënt wordt geholpen

Het zal je maar gebeuren als ambulancepersoneel. Je schiet een zieke patiënt te hulp en de ambulance wordt gestolen. Dit overkwam een groep verpleegkundigen in Wales in de plaats Shotton, Flintshire.

Zaterdagavond om tien uur werd het ambulancepersoneel opgeroepen. Eenmaal aangekomen bij de gewonde werd de ambulance meegenomen door joyriders, terwijl de patiënt moest worden overgebracht naar de spoedeisende hulp. De gevolgen hadden ernstig kunnen zijn. Het ambulancepersoneel regelde gelukkig een ander voertuig om de patiënt naar het ziekenhuis te vervoeren.

Ambulance teruggevonden

Het politieteam van Noord-Wales vond later op die avond niet ver van het incident de ambulance beschadigd terug. Het ambulancepersoneel doet samen met de politie een beroep op iedereen die misschien iets heeft gezien,  zodat de verantwoordelijken snel gevonden kunnen worden.

https://twitter.com/BBCWalesNews/status/1328202140695879680?s=20

Ambulance heeft het druk genoeg

Bob Tooby, assistent-directeur Operaties van het ambulanceteam Wales, noemt dit in Metro.uk een „zeer zeldzame gebeurtenis” en dat deze „ongelooflijk serieus” wordt behandeld. „De diefstal van een noodambulance is een uiterst onverantwoordelijke handeling die patiënten en het publiek in gevaar brengt”, zegt Tooby. Verder benadrukt hij de gevolgen die er voor de patiënt hadden kunnen zijn.

„Onze diensten hebben het druk genoeg met de uitdagingen van de coronapandemie. Daarom zullen wij onze collega’s bij de politie ondersteunen om de verantwoordelijken te vinden en voor de rechter te brengen”, zegt Tooby.

Dwaze domheid

Lee Brookes, directeur Operaties van het ambulanceteam Wales, laat weten dat de dienstverleners en de gemeenschap dit jaar al genoeg hebben meegemaakt. Hij noemt de actie „dwaze domheid” die er voor heeft gezorgd dat het ambulancepersoneel een voertuig minder heeft. „Mensen hun leven wordt zo in gevaar gebracht.” De politie doet een oproep voor informatie.

Lees ook: Jongen (5) redt leven moeder met zijn speelgoedambulance 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.