Metro
Metro Opvallend 11 nov 2020 / 09:58 uur

51-jarige vrouw bevallen van eigen kleindochter: ‘Zeer unieke situatie’

Het klinkt in eerste instantie wat apart, maar het is eigenlijk heel hartverwarmend: een 51-jarige vrouw in Amerika is bevallen van haar eigen kleindochter. De vrouw was draagmoeder voor haar dochter en heeft haar kinderwens zo in vervulling laten gaan.

Dochter Breanna en schoonzoon Aaron Lockwood hadden namelijk problemen met zwanger worden via de natuurlijke weg. Al sinds het koppel trouwde, vier jaar geleden, proberen ze een kindje te krijgen. Toen Breanna meerdere miskramen kreeg na vele ivf-behandelingen, besloot het stel een draagmoeder te zoeken.

‘Ik bleef maar nee zeggen’

De 51-jarige Julie Loving, nu dus oma van het kindje, bood zich meteen aan als vrijwilliger. Zij wilde het kindje van haar dochter en haar man wel dragen. Maar Breanna zag daar eerst niet veel in: „Ik bleef maar nee zeggen. Ik dacht dat het niet mogelijk zou zijn vanwege haar leeftijd. Daarnaast was ze ook al in de overgang”, vertelde ze aan het Amerikaanse CBS News.

Loving zelf had al twee natuurlijke zwangerschappen achter de rug, en had geen enkele twijfel dat ze nog een kind ter wereld zou kunnen brengen. Breanna dacht dat haar moeder „gek” was, maar in het ziekenhuis bleek ze geschikt te zijn als draagmoeder.

De dokter die het stel en de draagmoeder begeleidde benadrukt wel hoe zeldzaam dit is: „Laat me duidelijk zijn: dit is niet de gebruikelijke gang van zaken. Niet iedereen kan zijn of haar moeder als draagmoeder gebruiken. Dit was een zeer unieke situatie.”

‘Hartverwarmend’

Het meisje, Briar Juliette Lockwood, kwam tien dagen voor de uitgerekende datum ter wereld. Dat gebeurde door middel van een spoedkeizersnede, omdat er problemen waren met de navelstreng. Volgens Breanna is haar dochtertje in haar armen houden „hartverwarmend”. „Deze onbaatzuchtige daad van mijn moeder zal altijd een inspiratie voor mij zijn.” Dochter Briar maakt het goed.

Breanna heeft het complete, nogal bijzondere, proces op Instagram gedeeld. Daar deelt ze binnenkort meer foto’s, vertelt ze. Maar: „Eerst willen mijn echtgenoot en ik genieten van deze momenten.”

Lees ook: De Sintstraat en videobellen met piet: Sinterklaas in coronatijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
51-jarige vrouw bevallen van eigen kleindochter: ‘Zeer unieke situatie’
Sluiten