Metro
Metro Opvallend 10 okt 2020 / 20:27 uur

Vrouw van vlucht geweigerd omdat haar borsten ‘te duidelijk zichtbaar zijn’

Een Amerikaanse vrouw is onlangs van een vlucht geweigerd omdat de vluchtmaatschappij vond dat haar ‘borsten te duidelijk zichtbaar’ waren. Als ze wilde meevliegen, moest ze een shirt over haar outfit aantrekken.

Zelf vond ze dat niet nodig, maar uiteindelijk schoot de piloot haar te hulp. Hij leende haar zijn shirt zodat ze alsnog mee mocht.

‘Obsceen en aanstootgevend’

Op Twitter doet de vrouw in meerdere posts haar verhaal. „Ik ben net van mijn vlucht met Southwest Airlines geschopt omdat mijn borsten ‘obsceen en aanstootgevend zijn’. Mij werd verteld dat andere passagiers naar mij en mijn outfit zouden kijken en er aanstoot aan zouden kunnen nemen.” Ook plaatst ze een foto van de outfit in kwestie bij haar tweet.

De vrouw, Kayla Eubanks, werd tijdens het boarden van de Southwest Airlines-vlucht naar Chicago geweigerd. Bij de gate hield een medewerkster van de vluchtmaatschappij haar tegen.

Hierop wilde Eubanks graag de kledingvoorschriften zien, maar de medewerkster gaf daar geen gehoor aan. Zij en drie van haar collega’s konden de voorschriften ‘niet vinden’. Toevallig kwam de piloot op dat moment voorbij en raadde haar aan een shirt aan te trekken. Eubanks zelf had geen shirt bij zich, dus leende de piloot zijn eigen shirt. Toen mocht ze alsnog het vliegtuig in.

Gemengde reacties

Op Twitter kan de vrouw rekenen op steun, maar andere mensen vinden het standpunt van de vluchtmaatschappij wel terecht. Zo zegt iemand: „Doe voldoende kleren aan als je het vliegtuig neemt. Dat is elementaire beleefdheid. Heb respect voor de anderen. Er vliegen kinderen mee en in een vliegtuig zit je dicht bij elkaar.” Een andere twitteraar is niet te spreken over het incident: „Ik heb al veel minder fatsoenlijke outfits gezien op vluchten van Southwest Airlines. Hoe denken ze het recht te hebben om je tegen te houden?”

De vluchtmaatschappij staat z’n werknemer in een statement bij en excuses aan de vrouw zijn niet gemaakt. Ook is aangeboden om Eubanks haar geld voor de vlucht terug te geven.

Lees ook: GroenLinks: duurder vlees en gratis kinderopvang voor klimaatneutrale samenleving

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw van vlucht geweigerd omdat haar borsten ‘te duidelijk zichtbaar zijn’
Sluiten