Metro
Metro Opvallend 7 okt 2020 / 17:18 uur

Vrouw (20) per ongeluk doodgeschoten tijdens nep-gijzeling voor TikTok-filmpje

Ze is begin deze week al begraven, nadat ze vrijdag om het leven kwam tijdens het maken van een TikTok-video.

Het was bedoeld als een ludiek TikTok-filmpje en ‘de acteurs’ hadden er vast en zeker goed over nagedacht. Afgezien dan van het wapen, dat tóch geladen bleek.

TikTok-video

De Mexicaanse Areline Martínez zit met een blauwe blinddoek om en haar handen vastgebonden naast een man op een bankje, die net doet alsof hij haar mede-gijzelaar is. Vervolgens komen twee mannen het beeld in lopen, waarvan één een met een wapen zwaait. De mannelijke gijzelaar wordt op z’n knieën gedwongen en beide ‘gijzelaars’ worden bedreigd met het wapen. En dan gaat het plotseling af. Het wordt Arline Martínez fataal. De jonge moeder laat een kindje achter.

Onduidelijk

Volgens ooggetuigen vluchtten de andere spelers na het schot weg van de ‘filmset’, een kleine boerderij in Chihuahua in Mexico, schrijft Dailymail.

Het is onduidelijk hoe het kan dat het wapen geladen was en of het een legaal wapen was. Procureur-generaal César Augusto Peniche laat weten: „Een van de scenario’s is dat ze met een vuurwapen aan het knoeien waren en dachten dat het niet geladen was en toen per ongeluk de vrouw doodschoten.” De twee schutters zijn inmiddels geïdentificeerd. Het is onduidelijk of ze ook al aangehouden zijn.

Lees hier over de bizarre TikTok-trend van een tijdje geleden en waar Auschwitz een grote rol in speelde

Filmpje

Het filmpje dat nu op social media circuleert, is een ‘achter de schermen’-video. Te zien is niét hoe Martinez wordt geraakt, wel is te zien dat de groep lol met elkaar heeft en speels met elkaar omgaat. Ook is te zien dat er meer wapens op de set waren, niet bekend is of deze ook geladen waren.

Op social media wordt volop gereageerd. Veel mensen noemen het tragisch, veel mensen plaatsen ook een kanttekening. „Als je met wapens speelt, loop je een risico.” Ook vragen Twitteraars zich af waar de grens moet worden getrokken. „Mensen doen tegenwoordig álles om maar beroemd te worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw (20) per ongeluk doodgeschoten tijdens nep-gijzeling voor TikTok-filmpje
Sluiten