Metro
Metro Opvallend 13 okt 2020 / 14:41 uur

Na vlucht naar ‘nergens’, nu vliegtuigmaaltijd in stilstaand vliegtuig populair

Wij hebben de Efteling en Holle Bolle Gijs, Singapore heeft twee stilstaande vliegtuigen en een uiteenlopende lunchkaart. Een combinatie die nu mateloos populair is.

Dineren in een vliegtuig dat de landingsbaan niet verlaat, blijkt een populaire attractie in Singapore. Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft al honderden kaartjes verkocht aan passagiers die van een maaltijd in een Airbus A380 willen genieten. Restaurant A380 heten de pop-up restaurants niet bijster origineel, en de gasten kunnen tijdens het eten een film naar keuze kijken of naar buiten kijken. Net echt dus, behalve dan dat er niet wordt opgestegen.

Passagiers vliegtuig

Singapore Airlines organiseert twee lunches op 24 en 25 oktober. De prijzen van de lunch in ’s werelds grootste passagiersvliegtuig variëren tussen de 30 en 400 euro, afhankelijk van welke klasse de passagiers hebben geboekt. Voor de eerste klas-gasten wacht er een vijf-gangenmenu en nog een extra gang met fruit en kaas, meldt de luchtvaartmaatschappij. Ook is er een goodie bag. En wanneer je gekleed gaat in een sarong, batik shirt of andere traditionele kledij, krijg je een cadeautje van Singapore Airlines.

Alle negenhonderd plekken waren maandag in 26 minuten uitverkocht. Slechts de helft van het vliegtuig is daarmee gevuld, om de afstandsmaatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus te bewaren.

Ook diners

Vanwege het enorme succes komen er nog twee dagen bij en serveert de luchtvaartmaatschappij behalve lunches, ook diners. Geïnteresseerden kunnen zelfs een vliegtuigmaaltijd bestellen voor thuis. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij geld verdienen nu er weinig gevlogen wordt. Vorige maand heeft Singapore Airlines bijna 20 procent van de werknemers ontslagen, omdat de luchtvaart bijna stilligt door de maatregelen tegen het coronavirus.

Lees ook: ‘Droevige wereldpremière’: Nederlandse vrouw (89) overlijdt na herbesmetting

Retourtje ‘nergens’

Eerder organiseerde de maatschappij vluchten naar ‘nergens’, die na het opstijgen en wat uren vliegen weer terugkeerden naar dezelfde luchthaven. Dit is gestopt vanwege kritiek op de milieu-impact. In Singapore kunnen passagiers sinds kort wel een cruise boeken naar ‘nergens’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na vlucht naar ‘nergens’, nu vliegtuigmaaltijd in stilstaand vliegtuig populair
Sluiten