Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 30 okt 2020 / 14:58 uur

Vleermuisstraat, Pompoenstraat en 8 andere Halloweenachtige straatnamen

Je eigen emailadres kun je kiezen, vandaar dat [email protected] en [email protected] bestaan. Maar de straat waar je huis staat, is iets dat vaststaat. Of je de straatnaam nu leuk vindt of niet.

Morgen is het Halloween en er zijn straatnamen die daar éng goed bij passen. Halloweenfans en/of liefhebbers van echte straatnamen hebben geluk: er staan best wat huizen te koop in deze straten… In andere straten – of stegen – vind je dan wel geen (spook)huis, maar zijn wel griezelig geschikt voor op Instagram.

Eng feestje

Zaterdag is het weer tijd om te griezelen, liefst in eng verkleedpak, al dan niet gekocht in deze feestwinkel, waar horror en humor hand in hand – of bebloede vinger – gaan. Vanwege de coronaregels zal het feest, dat is overgewaaid uit Amerika, dit jaar vooral in hele kleine kring worden gevierd.

Reviewsite Rentola.nl greep Halloween aan om eens onderzoek te doen naar ‘de engste straatnamen van Nederland’.

foto van straatnamen
De engste straatnamen Foto van Rentola.nl

Geen spookhuizen

Een rondje Google leert dat de straten zelf allesbehalve eng zijn, met veelal keurige huizen, net gekapte gazonnetjes of degelijke kantoorgebouwen. Ook staat een en ander te koop, zoals in de Vleermuisstraat Hengelo. Voor 435.000 euro krijg je niet alleen een ruim vrijstaand en wit geverfd huis, met solide hekwerk rondom de tuin, maar woon je ook nog eens in de en(i)g(e) echte Vleermuisstraat!

Voor tienduizend minder woon je in de Slachthuisstraat in Haarlem, en voor een halve ton minder in Veldhoven, in de Duivelsberg.

Lees ook: Tienerdaders riepen ‘YouTube YouTube’, mensen reageren: #ongelooflijksmerigtuig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vleermuisstraat, Pompoenstraat en 8 andere Halloweenachtige straatnamen
Sluiten