Metro
Metro Opvallend 7 okt 2020 / 08:59 uur

Singapore betaalt ouders met ‘babybonus’

Zou de coronacrisis ervoor zorgen dat mensen zich minder snel voortplanten? In Singapore vrezen ze van wel. De regering is bang dat er minder baby’s in deze tijd worden verwekt. Daarom biedt het land  een ‘babybonus’.

De bonus is bedoeld om inwoners aan te moedigen toch na te denken over het nageslacht. De coronacrisis zorgt ervoor dat mensen stress hebben over hun financiële situatie en het verliezen van hun baan. „We hebben vernomen dat het coronavirus ervoor zorgt dat burgers hun kinderwens uitstellen”, zegt vicepremier Heng Swee Keat.

Minister Heng Swee Keat van Singapore
Premier Heng Swee Keat van Singapore (Foto: EPA/ How Hwee Young)

Dalende geboortecijfers

Singapore is een van de landen met de laagste geboortecijfers ter wereld. De regering probeert hier al decennia verandering in te brengen. De cijfers staan lijnrecht tegenover die van sommige buurlanden. In Indonesië en de Filipijnen vrezen ze namelijk voor een piek in het aantal zwangerschappen, verwekt tijdens de lockdowns.

Het huidige babybonussysteem biedt ouders in Singapore een bedrag van 6.241,75 euro aan financiële voordelen. Meerdere Aziatische landen zien geboortecijfers dalen en vrezen voor een grotere daling door de pandemie. Ook in China was het geboortecijfers begin dit jaar extreem laag. Ondanks de versoepelingen van de veel bekritiseerde eenkindpolitiek.

Extra bonus

De hoogte van het bedrag is nog onbekend. In ieder geval zal dit bedrag bovenop de andere huidige bonussen komen die de overheid momenteel biedt om gezinsuitbreiding te stimuleren. In 2018 werden in Singapore 1,14 baby’s geboren per vrouw.

Lees ook: ‘Foto’s of video’s van slachtoffers online zetten moet strafbaar worden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Singapore betaalt ouders met ‘babybonus’
Sluiten