Manners.nl
Manners.nl Opvallend 29 okt 2020 / 16:00 uur

De muur van president Trump staat er, alleen niet bij de Mexicaanse grens

Een nieuwe muur in Manhattan, New York, staat vol met 20.055 leugens en valse claims van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft deze beweringen in iets minder dan 3,5 jaar (1.267 dagen) verspreid. Allemaal letterlijke quotes.

Donald Trump verstaat de kunst om met alle schandalen en leugens weg te komen. Het zijn er zoveel, dat de waarde van één enkele onwaarheid verdwenen is. Daar komt bij dat het begrip waarheid sowieso aan inflatie onderhevig is, vooral in de Verenigde Staten. Media zijn partijdig, social media delen vergif. Een prima klimaat voor de Amerikaanse president om van alles te roepen, zonder consequenties.

Wall of Lies: alle leugens van Donald Trump op een muur

De Wall Of Lies is een initiatief van Radio Free Brooklyn. Van afstand ziet de muur eruit als een grote chaos, maar de leugens zijn allemaal gecategoriseerd. De categorieën zijn: Ras, Rusland, Verkiezingen, Economie, Oekraïne, Handel, Coronavirus, Immigratie, Werkgelegenheid, Buitenlandse Politiek, Misdaad, Gezondheidszorg, Klimaat, Belasting, Levensloop en Diversen en hebben allemaal hun eigen kleur. In totaal zijn het 20.055 leugens, verteld in 1.267 dagen. Dat zijn bijna 16 valse claims per dag.

De Wall Of Lies is gemaakt door kunstenaar Phil Buehler. „Als je er dicht op staat, is het een warboel aan leugens en valse claims van Donald Trump. Maar alles staat in chronologische volgorde en als je een stap achteruit doet, zie je een patroon”, zegt hij tegen Bushwick Daily, een lokale krant in de gelijknamige wijk in New York.

Beklad met graffiti

De Wall of Lies werd alleen al vrij snel beklad met graffiti. De teksten ‘Vote Trump or Die‘ en ‘Stand Back and Stand By‘ waren over de leugens heen gespoten. Inmiddels is de muur opnieuw opgebouwd en wordt hij beter in de gaten gehouden. Bekijk hieronder een compilatie van de muur van Donald Trump. „De muur is bijna lang genoeg om Mexico mee af te sluiten”, reageert iemand gevat.

Het idee van de muur vol leugens is voortgevloeid uit een radioitem van Radio Free Brooklyn. Gedurende een week voor de verziekingen worden op deze zender alle valse claims van de Amerikaanse president voorgelezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De muur van president Trump staat er, alleen niet bij de Mexicaanse grens
Sluiten