Metro
Metro Opvallend 19 okt 2020 / 15:03 uur

Man bespuit mensen met pepperspray omdat ze geen afstand houden

Je kunt een geel hesje aandoen, waarop ‘Afstand houden!’ staat. Je kunt zelfs, mocht je daar zin in hebben, de hele dag door met een winkelwagentje (zonder tracker) rondlopen, of een héle grote hoepelrok dragen. Zodat niemand te dicht bij je in de buurt komt. Er zijn meer manieren, waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken.

De politie heeft in de Duitse stad Aken, aan de grens met Zuid-Limburg, een 71-jarige man opgepakt die mensen met pepperspray in het gezicht spoot.

Lees ook: Politie weer present in Duindorp en ‘burgerwacht gewenst: Schakel reltokkies uit’

Pepperspray

Naar eigen zeggen deed hij dat om voldoende afstand te kunnen bewaren in verband met de coronavoorschriften. Dat maakte de Duitse politie vandaag bekend.

Volgens de politie in Aken, een stad waar je de pepperspray ‘gewoon in de winkel’ kunt kopen, bespoot de bejaarde afgelopen zaterdag eerst een groep joggers onaangekondigd. Hierna spoot hij twee passerende fietsers vol in het gezicht. De 51-jarige man en zijn 49-jarige vrouw konden ondanks tranende ogen nog zonder brokken te maken van hun fietsen stappen en de politie bellen.

Tranende joggers

Een patrouille van de Duitse politie sprak de man vervolgens op zijn gedrag aan. Naar eigen zeggen had hij geen andere keus. Alleen zo kon hij passanten op „corona-afstand” houden. Noodweer of niet, de Duitse justitie is een strafrechtelijk onderzoek naar de man begonnen. Waar de tranende joggers gebleven zijn, kon de politie niet meer achterhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man bespuit mensen met pepperspray omdat ze geen afstand houden
Sluiten