Metro en ANP
Metro en ANP Opvallend 24 okt 2020

Jay-Z komt met eigen cannabismerk genaamd Monogram

Het imperium van Jay-Z blijft groeien. De rijkste rapper van de wereld, met een miljard dollar op zijn bankrekening, heeft zijn zinnen nu gezet op de wereld van de cannabis en lanceert zijn eigen merk Monogram.

De 50-jarige Amerikaan wil met zijn merk „herdefiniëren wat cannabis vandaag de dag voor consumenten betekent”, zo luidt het persbericht waarin de lancering van Monogram vrijdag werd bekendgemaakt. Dat doet Jay door „zorgvuldige selectie van soorten, nauwgezette kweekmethoden en compromisloze kwaliteit.”

De rapper werd vorig jaar al aangesteld als strateeg bij het cannabisbedrijf Caliva. Uit die samenwerking is Monogram geboren. Wanneer de producten verkrijgbaar zijn en waar is nog niet duidelijk. Wel zijn er plannen om een digitaal platform te lanceren om de cannabisproducten te verkopen.

Andere rappers

Andere bedrijven die Jay heeft opgezet zijn onder meer de streamingdienst Tidal en entertainmentbedrijf Roc Nation. Ook kocht de rapper aandelen in bedrijven als Uber en het champagnemerk Armand de Brignac.

Jay is niet de enige rapper die zijn eigen cannabislijn heeft. Ook grootgebruikers Snoop Dogg, 2 Chainz en Wiz Khalifa hebben eigen collecties.

Lees ook: Maaltijdbezorger in Zaandam gestoken, kort na ingaan messenverbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jay-Z komt met eigen cannabismerk genaamd Monogram
Sluiten