Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 3 okt 2020

Ic-arts Diederik Gommers is een hit op Insta: 120.000 volgers in twee dagen

Ic-arts Diederik Gommers doet het goed op Instagram. Donderdag maakte hij een account aan en nu telt hij al bijna 120.000 volgers. Mede dankzij de foto die hij postte met Famke Louise.

Gommers besloot een account aan de maken in de hoop dat hij zo ook een jonger publiek kan bereiken en dat bleek al snel een groot succes. Hij ging deze week het internet over met een foto van zichzelf en Famke Louise.

Inmiddels heeft hij al bijna 120.000 volgers. „ Overweldigd door alle volgers hier op Instagram! Ik weet niet wat me overkomt”, schrijft Gommers.

De twee hadden eerder nog een moeizame discussie in Jinek. Famke Louise was een van de BN’ers die zich vorige maand aansloot bij de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Viruswaarheid. Dat leverde veel kritiek op. Later naam ze afstand van de hashtag en beloofde ze zich beter te laten voorlichten.

Campagne

Daarop volgde een ontmoeting met de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers in het Erasmus MC in Rotterdam. „Een erg relaxt gesprek, met een glimlach. We gaan er samen voor zorgen dat de vragen bij de jeugd op de juiste manier beantwoord worden. Mooi om te zien hoe zinvol een gesprek kan zijn”, schreef Gommers onder de foto van hun ontmoeting. De twee starten binnenkort een gezamenlijke coronacampagne.

Hoewel Gommers het Instagramaccount heeft aangemaakt om jongeren te informeren, belooft hij in zijn eerste post om ook niet serieuze dingen te plaatsen. „Heel misschien een keer een foto van een speciaalbiertje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ic-arts Diederik Gommers is een hit op Insta: 120.000 volgers in twee dagen
Sluiten