Ista van Galen
Ista van Galen | LinkedIn Opvallend 29 okt 2020 / 14:56 uur

Hond loopt 60 kilometer terug naar huis nadat baasje hem vergeet

Een hond uit China heeft het voor elkaar gekregen om in zijn eentje de weg naar huis terug te vinden. Nadat zijn baasje hem was vergeten, wandelde de viervoeter maar liefst 60 kilometer terug naar huis. Daar deed hij 26 dagen over. Volgens hondenexperts is dit „uitzonderlijk” gedrag.

Het zeven jaar oude hondje, genaamd Dou Dou, was door zijn baasje Qiu en zijn gezin in de auto mee op pad genomen. Ze vertrokken vanuit de Chinese stad Hangzhou om wat familieleden op het platteland te bezoeken, zo meldt The Daily Mail. Op de terugweg stopte de familie voor een pauze bij een tankstation aan de snelweg. Die zit zo’n 60 kilometer van hun huis verwijderd.

Nietsvermoedend naar huis

Meneer Qiu zou achteraf hebben verteld dat ze ervan uit waren gegaan dat Dou Dou netjes in de auto was blijven zitten. Na de pauze reden ze nietsvermoedend naar huis. Pas toen ze weer  thuis kwamen, zagen ze dat de trouwe viervoeter niet meer in de auto zat.

De baasjes keerden terug naar het tankstation en zochten twee uur lang naar Dou Dou, maar die was nergens meer te bekennen. De dagen daarna zouden meneer Qiu en zijn vrouw nog een paar keer terug gaan naar het tankstation, maar van hun hond was geen enkel spoor te bekennen.

Meneer Qiu hoopte dat Dou Dou nog zou leven en inmiddels gevonden zou zijn door iemand met een goed hart, zo zei hij tegen het Chinese Qianjiang Evening News.

Vieze straathond

Maar liefst 26 dagen nadat de familie Dou Dou was kwijtgeraakt, stond er opeens een „vieze, magere straathond” voor hun deur. Tot hun grote verbazing was het hun verloren huisdier. Het trouwe hondje was helemaal in zijn eentje 60 kilometer terug naar huis gelopen.

Volgens zijn baasje was de hond zo erg vermagerd, dat hij hem in de eerste instantie niet herkende. „Behalve dat hij magerder is was geworden, was Dou Dou nog steeds zichzelf. Zijn ogen straalden”, zei meneer Qiu.

De hond was niet gewond geraakt volgens zijn baasje. „Hoewel hij de eerste dag erg moe was en wankelend liep, is hij de laatste paar dagen juist een stuk energieker geworden.”

Uitzonderlijk gedrag

Het verhaal van de trouwe hond die zelf zijn weg naar huis kon vinden, heeft indruk gemaakt op hondenexperts. „We zijn nog  steeds bezig met het begrijpen van het gedrag van honden”, zo zei een hondentrainer tegen de lokale Chinese krant. „Maar Dou Dou kan zelfs zo ver van huis zijn weg terug vinden. Hij heeft uitzonderlijke talenten.”

Wel zeggen andere experts dat de prestatie van de hond waarschijnlijk kan worden gezien als toeval. Andere eigenaren worden dan ook gewaarschuwd om hun hond goed in de gaten te houden, omdat ze niet moeten verwachten dat hun viervoeter ook zomaar alleen de weg naar huis kan vinden.

Lees ook: Kamer geschokt door nieuwe terreurdaad in Frankrijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond loopt 60 kilometer terug naar huis nadat baasje hem vergeet
Sluiten