Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Opvallend 12 okt 2020 / 20:37 uur

Hierom moet je elke dag een schone onderbroek aan (niet iedereen doet dat…)

Het is amper te geloven, maar heel veel mensen dragen niet elke dag een schone onderbroek. Dat is vies én ‘gevaarlijk’.

Uit een recent onderzoek van het Britse bedrijf OnBuy blijkt dat niet iedereen elke dag een lekker frisse onderbroek aantrekt. Zet je schrap: één op de twintig mannen draagt zijn exemplaar meerdere dagen (soms vijf) achter elkaar zonder het te wassen. Maar ook 18 procent van de vrouwen ververst niet elke dag haar ondergoed.

Schone onderbroek tegen bacteriën

Nu wil de webwinkel van het onderzoek vast heel veel (schone) onderbroeken verkopen, maar toch… „In en rond onze geslachtsdelen leven bacteriën”, verklaart huidspecialiste Dr. Nichola Cosgrove in Metro UK. „Die blijven daar rustig zitten zolang we maar de juiste hygiënische producten gebruiken, schoon ondergoed dragen en ons voldoende wassen. Maar het is normaal dat bacteriën in de loop van de dag op en in ons ondergoed terechtkomen omdat je zweet of omdat je je niet goed hebt afgeveegd na een toiletbezoek, of zelfs gewoon door scheetjes te laten.”

Hart van Nederland kwam vandaag ook met onderbroekennieuws, maar dan in verband met mondkapjes. En daar wordt dan weer met onderbroekenlol op gereageerd.

Schimmel- en urineweginfecties

„Ons ondergoed dient als een soort van barrière om onze kleren te beschermen”, gaat de dokter verder. „Het is nu eenmaal makkelijker om onze onderbroeken op regelmatige basis te wassen dan onze kleren.”

„Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op. Op zich zijn het gezonde bacteriën, maar omdat ze in een warme en vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen. Dat kan leiden tot een onschuldige, maar slechte lichaamsgeur en uitslag, maar ook tot schimmelinfecties, urineweginfecties en stafylokokkeninfecties.

Lees ook: Bruid overvalt partner op werk met bruidsjurk en eist bruiloft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hierom moet je elke dag een schone onderbroek aan (niet iedereen doet dat…)
Sluiten