Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 19 okt 2020

Groep beren doodt verzorger voor de ogen van toeristen in Shanghai

Het is niet de eerste verzorger die dit jaar wordt gedood door ‘z’n dieren’, en ook niet de eerste die wordt gedood, terwijl anderen staan te kijken.

Een Chinese dierenverzorger is afgelopen weekeinde voor de ogen van toeristen gedood door een groep beren in Shanghai Wildlife Park. De dierentuin heeft vandaag in een statement op de website gezegd de veiligheid in het park te gaan verbeteren, schrijft de BBC.

Lees ook: Leeuwenbeschermer gedood door z’n leeuwinnen voor ogen van z’n vrouw

Vrije beren

De aanval vond plaats in een gedeelte van de dierentuin waar wilde dieren, zoals beren en tijgers, vrij rondlopen, de zogenaamde wild beast area. Bezoekers kunnen daar met een bus doorheen rijden en kijken normaal gesproken de ogen uit. Dit keer ook, en meer dan ze zouden willen zien. De dierenverzorger werd plots namelijk door een groep beren aangevallen en de toeristen zaten front row. Op een video, die op de Chinese website Weibo circuleert, is te zien hoe toeristen in een bus schreeuwend naar de beren kijken, die zich in een groep naast de bus verzameld hebben. Iemand in de bus roept „er is iemand daar”, een ander „wat gebeurt er!”

Er was nog wel een reddingspoging: een man met een graafmachine, die in de buurt aan het werk was, probeerde de man te hulp te schieten. Maar tegen een groep beren is één persoon niet opgewassen. Het Chinese Global Times schrijft dat de beren er vandoor gingen met het lichaam van de verzorger. De bestuurder van de graafmachine verstopte zich vervolgens in het voertuig, tot de politie hem kon redden.

‘Bedroefd’

Het park condoleert de familie van het slachtoffer en zegt „buitengewoon bedroefd te zijn”. Ook biedt het park excuses aan de toeristen aan, die na afloop zeiden „diep getraumatiseerd” te zijn. De afdeling met wilde dieren is tijdelijk gesloten. De andere afdelingen blijven wel open, en hier zijn ook beren te zien.

Zulke incidenten komen niet vaak voor, maar het gebeurt zo nu en dan toch. In veel gevallen hebben de slachtoffers echter zelf schuld, schrijft de BBC. Zo werd in 2017 een man gebeten door een beer nadat hij zijn raam opende om het dier te voeren. Dat was tegen de regels van het park in.

Lees ook: Man doodgebeten door tijger in Chinese dierentuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Groep beren doodt verzorger voor de ogen van toeristen in Shanghai
Sluiten