Ista van Galen
Ista van Galen Opvallend 17 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuigpassagier smokkelde kilo goud mee in zijn achterste

Een vliegtuigpassagier in India is opgepakt omdat hij goud probeerde mee te smokkelen op een wel hele bijzondere manier. Hij verstopte namelijk een paar goudstaven in zijn anus. Hoe de man werd gepakt? Hij viel op bij de politie omdat hij erg raar liep.

Op een foto die de luchtvaartpolitie op Twitter plaatst is te zien dat het gaat om drie goudstaven en een kleiner stuk goud. Samen zijn die 972 gram, wat volgens de politie zo’n 55.000 euro waard is.

Geen belasting

De man ging van Dubai naar India en verstopte het goud zodat hij geen belasting hoefde te betalen, zo meldt The Daily Mail. Na aankomst in Kerala werd hij gefouilleerd, omdat hij opviel met zijn ongebruikelijke loopje.

Vaker goud-smokkelaars

Dit is niet de eerste keer dat de luchtvaartpolitie mensen oppakt die goud proberen mee te smokkelen. Diezelfde dag werd nog een andere man aangehouden die 1,47 kilo meesmokkelde. Hij zat op dezelfde vlucht als de meneer die het in zijn achterste verstopte. Maar het is niet bekend waar deze man het goud had verstopt.

Volgens douaneambten verstoppen de meeste mensen ook goud in chocoladedoosjes, portemonnees, paraplu’s of andere voorwerpen zoals pennen. Deze maand werden ook nog mensen gepakt die het hadden verstopt in onder meer hun tandpasta en onderbroek.

Lees ook: De ‘coronahelikopter’ gaat vanaf maandag weer de lucht in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vliegtuigpassagier smokkelde kilo goud mee in zijn achterste
Sluiten