Ista van Galen
Ista van Galen Opvallend 29 okt 2020 / 15:43 uur

Een geurkaars die 2020 samenvat: handgel, aftershave, hout en bananenbrood in één

Een geurkaars om dit ongewone jaar samen te vatten, want niets roept zo veel herinneringen op als geur. Een Britse webshop heeft het voor elkaar gekregen: een kaars met vier verschillende geuren die 2020 samenvatten. Aan wat voor geuren zou je dan denken?

De kaars, de ‘limited edition 2020 scent‘, bevat vier geuren die samen in één kaars worden gevoegd. Maar het zijn geen geuren die nou echt goed bij elkaar passen. Dat erkent de webshop zelf ook:„Zijn deze geuren complementair? Niet echt, maar een bizarre geur leek ons wel gepast voor een jaar dat in het teken stond van een globale pandemie.”

De webshop is dit jaar opgericht en draait naar eigen zeggen om „satire en cynisme in wat een heel vreemd jaar is geweest”.

‘Vier lagen’-geurkaars

„Met vier geurige lagen neemt deze kaars je mee op een sensuele reis door het jaar”, zo meldt de webshop. De bovenste geur is die van bananenbrood. Dat verwijst naar iedereen die tijdens de lockdown volop is gaan bakken. Vervolgens ruik je desinfecterende handgel. Waarom dat bij 2020 past, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen…

De derde laag is een houtachtige geur. Die staat voor de doe-het-zelf projecten waar mensen zich tijdens de lockdown mee hebben vermaakt. En last but not least ruik je de geur van goedkope aftershave. Dat is een verwijzing naar Joe Exotic, de tijgerfanaat uit de Netflix-serie Tiger King. Hij zou die geur „gebruiken om zijn volgende partner aan te trekken”, aldus de webshop.

Veganistisch materiaal

De gebruike materialen zijn veganistisch en de labels van gerecycled papier. Vanaf 2 november worden de kaarsen verzonden. Maar als je er zeker van wil zijn dat je de ‘2020-geuren’ in huis hebt, kun je de kaars alvast via de webshop reserveren.

Lees ook: Hond loopt 60 kilometer terug naar huis nadat baasje hem vergeet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een geurkaars die 2020 samenvat: handgel, aftershave, hout en bananenbrood in één
Sluiten