Manners.nl
Manners.nl Opvallend 15 okt 2020

Banksy veilt ‘topless’ Paris Hilton CD en Paris zelf wil hem hebben

Een interessante veiling bij Tate Ward gisterenavond. Er werd een aangepaste versie van het debuutalbum van Paris Hilton geveild, die door niemand minder dan Banksy bewerkt is. Daar hadden verschillende bieders wel oren naar, maar de grote verrassing was Paris Hilton. Die wilde de cd namelijk ook wel hebben en bieders moesten het tegen de society-ster opnemen om de cd te bemachtigen.

Als er een werk van Banksy onder de hamer gaat, dan gaat het er sowieso al anders aan toe dan bij een normale kunstveiling. Zo werd er in 2018 een kunstwerk versnipperd tijdens een veiling. Afgelopen maand brak hij een record met I can’t believe you morons actually buy this sh*t en nu is het de beurt aan Paris Hilton.

Banksy veilt Paris Hilton CD

In 2006 bracht Paris Hilton haar debuutalbum uit, dat ze vernoemde naar haar voornaam. Banksy zou Banksy niet zijn als hij een twist aan het debuutalbum zou geven. Hij veranderde het artwork subtiel en stopte er een nieuwe cd in, met remixes van DJ Danger Mouse. De albumcover werd voorzien van een sticker met de nieuwe titelsongs Why Am I Famous?, What Have I Done? en What Am I For?. Ook het artwork aan de binnenkant paste de kunstenaar aan. Vervolgens legde hij de albums weer terug in platenwinkels.

(Afbeelding: Banksy)

Sinds Banksy zijn versies van de Paris Hilton CD verspreidde in platenwinkels, zijn de albums alom begeerd. Het geveilde item is een van de 500 bestaande kopieën.

Bieder met zelfspot

In en op het album wordt Paris Hilton op de hak genomen, maar de societyster blijkt zelfspot te hebben. Tegen Bustle zei ze het album graag te willen hebben. „Banksy is een iconische artiest en ik vind het fantastisch dat hij de tijd heeft genomen om 500 kopieën te maken. De albums zijn zeldzaam. Ik heb al eens geprobeerd eentje te kopen, maar bij een volgende veiling zit ik vooraan”, zei ze.

De cd is voor 8.750 Britse ponden, omgerekend 9.694 euro over de toonbank gegaan. Of het Paris gelukt is de cd te bemachtigen is nog even de vraag: de naam van de koper wordt namelijk niet vermeld door Tate Ward.

(Afbeelding: Tate Ward)
(Afbeelding: Tate Ward)
voedselprijzen, oorlog
(Afbeelding: Tate Ward) Foto: Unsplash
(Afbeelding: Tate Ward)
(Afbeelding: Tate Ward)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Banksy veilt ‘topless’ Paris Hilton CD en Paris zelf wil hem hebben
Sluiten