Metro
Metro Opvallend 20 okt 2020 / 19:43 uur

Aardbeving tijdens live-interview met IJslandse premier: ‘Dit is IJsland!’

Tijdens een interview wil je natuurlijk altijd optimaal gefocust zijn, zeker als je de premier bent van een land. Maar soms gebeuren er nu eenmaal dingen die buiten je macht liggen.

Zo werd de premier van IJsland vandaag tijdens een gestreamd interview opgeschrikt door een krachtige aardbeving. „Oh mijn god, er is een aardbeving”, zei Katrin Jakobsdottir toen een knal weerklonk en een plafondlamp in haar kantoor lichtjes heen-en-weer bewoog. „Wow.”

Geen schade

De beving met een kracht van 5.7 in het zuidwesten van het eiland zorgde voor zover bekend niet voor gewonden of grote schade.

Jakobsdottir was in gesprek met een journalist van de Washington Post over de inspanningen van haar regering om het coronavirus onder controle te krijgen. Ze was de eerste schrik snel te boven. „Wel, dit is IJsland. Ik ben perfect in orde, het huis staat nog stevig. Dus maak je geen zorgen.” Haar spontane ‘optreden’ is niet onopgemerkt gebleven en mensen reageren vol lof. „Haar reactie was fantastisch. Kalm. Verrast, maar relaxed.”

‘Indrukwekkend’

Zelf zet Jakobsdottir het interviewfragment ook op haar Twitteraccount. „We spraken over COVID-19 en hoe we daar hier mee omgaan. We spraken ook over het hart en de ziel van de IJslanders. En toen was er een aardbeving. Ik hoop dat iedereen zich goed voelt.” Iemand reageert meteen. „Dit is nou echt een good day at the office. Echt indrukwekkend. Hoe kon je nog de vraag hebben onthouden, laat staan die te beantworden? Ik durf te wedden dat iedereen voor middernacht de naam van de premier van IJsland weet!”

Lees ook: IJs gaat als hete broodjes, gouden tijden voor de ijsblokjesfabriek

 

Aardbeving

Aardbevingen zijn niet ongewoon in IJsland, dat ligt op een aantal breukvlakken. Inwoners zijn het gewend dat de grond af en toe beweegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aardbeving tijdens live-interview met IJslandse premier: ‘Dit is IJsland!’
Sluiten