Metro
Metro Opvallend 10 okt 2020 / 15:51 uur

300 kilo coke aangespoeld in Zeeland, drugsjutter opgepakt

Afgelopen week zijn er op het Kaloostrand in Borssele 300 pakketjes met daarin cocaïne aangespoeld. Dat trok wat ongewenste bezoekers aan, zoals mensen die op zoek waren naar de aangespoelde drugs.

De politie in Zeeland had het er maar wat druk mee: „Voor ons als politie leverderde dit in eerste instantie natuurlijk wat werk op, maar ook in de nasleep is dit te merken.”

De pakketjes wogen ongeveer een kilo per stuk, dus het ging in totaal om 300 kilo cocaïne. De straatwaarde daarvan is 15 miljoen euro. Toen de pakketjes aanspoelden, werd de omgeving meteen door de douane afgezet. De plek zou niet veilig zijn voor omstanders, dus werd het strand afgezet.

‘Mensen komen hun geluk beproeven’

Vaak als bekend wordt dat er pakketjes aangespoeld zijn op het strand, komen mensen toch even kijken, schrijft de politie. „Uit heel Nederland komen er dan bepaalde mensen toch even hun geluk beproeven op het strand, want ja, misschien spoelen er nog wel meer pakketjes aan.”

De politie heeft uiteindelijk zes personen gecontroleerd. Een van hen werd aangehouden omdat hij geen geldig identiteitsbewijs kon laten zien. Ook hebben twee mensen een boete gekregen omdat ze in de duinen liepen. Hierbij was, volgens de politie, duidelijk aangegeven dat het verboden is om daar te lopen. „Als de politie komt moet je je daar zo nodig verstoppen.”

Afgelopen dinsdag spoelden er bijna 300 pakketjes met daarin cocaïne aan op het Kaloostrand in Borssele. Voor ons als…

Gepostet von Politieteam Walcheren am Samstag, 10. Oktober 2020

Drugsjutters

Ook is er een drugsjutter opgepakt. De politie kreeg een melding dat er personen langs de waterlijn aan het zoeken waren. „Ter plaatse zagen we twee personen”, schrijft de politie in een bericht. „Deze mannen kwamen een paar honderd kilometer rijden om ‘even een luchtje te scheppen’…”.

Toen de politie daarop de mannen en hun auto controleerde, vonden ze dertig ponypacks met cocaïne. Een ponypack is een kleine, gevouwen envelop waarin een geringe hoeveelheid harddrugs wordt bewaard voor gebruik of verkoop.

Een van de drugsjutters werd aangehouden.

Lees ook: Minder bezoekers voor diensten Hersteld Hervormde Kerk Staphorst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
300 kilo coke aangespoeld in Zeeland, drugsjutter opgepakt
Sluiten