Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Opvallend 26 sep 2020 / 12:01 uur

Vrachtwagenchauffeur met één arm mag na 30 jaar opeens niet meer rijden

De eenarmige vrachtwagenchauffeur Gerrie Pol snapt er niets van. Al bijna 31 jaar zit hij achter het stuur, maar plotseling mag hij niet meer rijden.

Pol, uit Noordscheschut, deed zijn verhaal tegenover RTV Drenthe. Hij bestuurt zijn vrachtwagen al die jaren zonder enig probleem met zijn ene arm. Pol rijdt op een tankwagen en vervoert melk. De gehandicapte chauffeur moest deze zomer zijn rijbewijs verlengen, maar wat een eenvoudig klusje leek pakte heel anders uit. Pol, 64 jaar, heeft nu geen werk meer.

Vrachtwagenchauffeur voelt zich aan de kant gezet

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen (CBR) keurde de rijbewijsverlenging af. Een vrachtwagen besturen met één arm mag niet, zo kreeg Pol te horen. Tegen RTV Drenthe zegt de stomverbaasde man: „Zo in een keer zeggen ze dat de wet is veranderd. Dat je een vrachtwagen met twee handen moet besturen. Je wordt als gehandicapte aan de kant gezet zonder enige uitleg. Dat doet zeer. Ik doe dit vanaf 1989 en nu in een keer wordt het van je afgepakt.”

Het CBR liet aan de zender weten dat het vrachtwagenrijbewijs van Gerrie Pol al sinds 2003 door strengere regelgeving niet meer goedgekeurd had mogen worden.

Hier zie je vrachtwagenchauffeur Pol in de rol die hij bijna 31 jaar had (beelden: RTV Drenthe).

Lees ook: Werk nodig? Café op de Noordpool zoekt nieuwe uitbater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrachtwagenchauffeur met één arm mag na 30 jaar opeens niet meer rijden
Sluiten