Ista van Galen
Ista van Galen Opvallend 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Woedende reacties over Vindicat-leden die knuffelen tijdens persconferentie

Terwijl premier Rutte gisteravond nieuwe coronaregels bekendmaakte, kwam een groep leden van Vindicat samen op het dakterras van de vereniging in Groningen. Een foto, waarop te zien is dat tientallen studenten dicht bij elkaar staan, leidt tot woedende reacties.

Stadsblog Sikkom plaatste de foto en meldt dat het gaat om studenten van vereniging Vindicat.

Maatregelen

Gisteravond rond de tijd van de persconferentie zouden er veel leden van de vereniging zijn gezien die in groepen op de Grote Markt stonden. Daarbij namen ze geen afstand van elkaar. Een horecamedewerker in de  stad zou foto’s hebben gestuurd en zei daarbij: „Ze zijn dronken, hangen schouder aan schouder en lachen eentje uit die over zijn nek gaat. Het grootste coronaprobleem is dit volk in onze stad.”

Op het dakterras van Vindicat ging het er schijnbaar nog erger aan toe. Zo’n dertig leden zouden daar „gezellig knuffelend zitten” tijdens de persconferentie.

Reactie Vindicat

Wessel Giezen, rector van Vindicat, heeft toegegeven dat het niet goed is gegaan. „Deze groep ging op eigen initiatief naar het dakterras, waar geen toezicht was. We kunnen helaas niet alle zeven verdiepingen tegelijk in de gaten houden, anders was dit niet gebeurd”, zegt hij tegen Sikkom. De knuffelende groep zou na een kwartier naar huis zijn gestuurd en er wordt nagedacht over maatregelen voor deze studenten.

Woedende reacties

De foto van de knuffelende studenten zorge voor veel woedende en verontwaardigde reacties op social media. Zo vinden velen het schandalig en wordt gezegd dat de leden geschorst moeten worden. „Kak zet kak op de foto”, schrijft iemand op Twitter.

https://twitter.com/WeirdAngel16/status/1310844519408177152

https://twitter.com/Rechtse_Hbo_er/status/1310862642060431366

Lees ook: Hema en supermarktbranche verplichten mondkapje niet om discussies te voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woedende reacties over Vindicat-leden die knuffelen tijdens persconferentie
Sluiten