Metro
Metro Opvallend 28 sep 2020 / 09:48 uur

Vakantieganger aangeklaagd na negatieve hotelrecensie

Een negatieve recensie achterlaten als je niet tevreden bent over je hotelbezoek. Het klinkt onschuldig, maar voor een Amerikaan leidt het mogelijk tot een gevangenisstraf van twee jaar.

De man, Wesley Barns, woont en werkt al een tijdje op Thailand. Omdat binnenlands toerisme gewoon mogelijk is en Barns toe was aan zon, zee en strand, reisde hij af naar het Thaise eiland Koh Chang. Een vakantiebestemming die vooral bekend staat om haar witte stranden en helderblauwe wateren.

Negatieve recensie

Barns verbleef in het Sea View Resort, maar het resort was niet zoals hij had gehoopt, schrijft de Bangkok Post. Hij besloot daarom een negatieve recensie te schrijven op TripAdvisor, een internationale site waar je je bevindingen kunt achterlaten. Hij schreef dat hij „onvriendelijk personeel” tegenkwam dat „deed alsof ze hier niemand willen”.

Einde verhaal, dacht de Amerikaan. Tot hij het nieuws vernam dat de „de eigenaar van het Sea View Resort een klacht had ingediend omdat de beklaagde oneerlijke beoordelingen over zijn hotel op Tripadvisor had geplaatst”.

Schade aan de reputatie

De lokale politie meldt dat Barnes ervan wordt beschuldigd dat hij „schade aan de reputatie van het hotel” heeft veroorzaakt. Ook zou hij ruzie hebben gemaakt met het personeel van het viersterrenhotel, omdat hij geen kurkengeld wilde betalen voor de alcohol die hij had meegenomen. Kurkengeld is geld dat een restaurant of hotel soms vraagt als een gast zelf drank meeneemt.

De man is ondertussen al gearresteerd door de immigratiepolitie, maar ook weer op borgtocht vrijgelaten. Er hangt hem een tweejarige gevangenisstraf boven het hoofd. Het is nog niet duidelijk hoe de zaak verder verloopt.

Wel hebben mensenrechtenactivisten sterke kritiek geuit op de strenge ‘anti-smaadwetten’ van Thailand. Ze worden door invloedrijke mensen in het land gebruikt om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken.

Lees ook: Duitse minister: Ga maar niet naar het buitenland op vakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantieganger aangeklaagd na negatieve hotelrecensie
Sluiten