Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 1 sep 2020 / 12:15 uur

Slangen komen uit plafond vallen in Australië

Australië is er weer een stukje gevaarlijker op geworden: zelfs in je eigen huis blijk je niet veilig te zijn voor enge spinnen, agressieve kangoeroes of in dit geval een stel slangen.

Zit je net lekker aan je ontbijtje, komen er opeens gigantische slangen uit het plafond vallen. En dan zit je niet alleen met dodelijke slangen in je huis, maar heb je ook nog flinke schade aan je keuken.

Gigantische slangen

Zoiets overkwam de gepensioneerde David Tait. De man, die in de buurt van het Australische Brisbane woont, was alleen zelf niet thuis op het moment dat de dieren naar beneden kwamen vallen op de keukenvloer, maar hij vond de gigantische slangen bij thuiskomst in zijn huis. De dieren hadden zich verstopt in de slaapkamer en in de woonkamer. De ene slang had een goede schuilplaats gevonden onder een kastje en de ander had het zich gemakkelijk gemaakt op een lamp naast een bed.

Het is niet de eerste keer dat Tait een slang bij zijn huis aantreft, maar zo groot… „In de omgeving zie je hier veel slangen, maar zulke grote heb ik nog nooit gezien”, zegt hij. Op foto’s is te zien dat er een flinke plaat uit zijn plafond is gevallen, en op het aanrecht in de keuken ligt.

Received a call to Laceys Creek after customer found 2 very large Coastal Carpet Pythons (Morelia spilota mcdowelli) in…

Gepostet von Brisbane North Snake Catchers and Relocation 24hrs 7days 0449922341 am Sonntag, 30. August 2020

22 kilo

Volgens slangenvanger Steve Brown gaat het om twee mannetjes, die aan het vechten waren om een derde vrouwtjesslang. „Het waren twee van de grootste en dikste slangen die ik ooit heb gezien”, vertelt hij aan het Australische The Today ShowPas toen de slangenvanger eraan te pas kwam, werd duidelijk dat de dieren in het plafond van het huis hadden gezeten. Nadat hij ze gevangen had, bleken de dieren een indrukwekkende 2,8 en 2,5 meter lang te zijn. Samen wogen ze 22 kilo.

De derde vrouwtjesslang is vooralsnog niet gevonden en bevindt zich mogelijk nog in het huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slangen komen uit plafond vallen in Australië
Sluiten