Metro
Metro Opvallend 3 sep 2020 / 13:03 uur

Minuut in grafkist kan mondkapjesboete vervangen in Indonesië

Ook in Indonesië loop je het risico beboet te worden als je in de hoofdstad Jakarta niet met een mondkapje loopt. Dat kan je een flinke boete of een taakstraf opleveren. Tenzij je een minuutje in een grafkist gaat liggen. Dan wordt de straf je kwijtgescholden.

De autoriteiten in Oost-Jakarta bedachten de ongebruikelijke maatregel omdat ze mensen willen dwingen goed na te denken over de gevolgen van hun daden.

„Dit is wat er gaat gebeuren als je besmet raakt met Covid-19″, kreeg een overtreder te horen terwijl hij plaatsnam in de open kist. Beelden van dat voorval gingen viral op internet. Overtreders zijn niet verplicht om in de kist te gaan liggen, maar ze kunnen er wel een boete of taakstraf mee ontlopen.

Grafkist als waarschuwing

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten in Jakarta doodskisten gebruiken om mensen aan te sporen zich aan de coronaregels te houden. Ze plaatsten eerder ook al kisten in de stad die waren voorzien van een bordje met de laatste coronacijfers. In het land zijn ruim 180.000 besmettingen en 7600 sterfgevallen vastgesteld.

Lees ook: Rechter doet uitspraak over mondkapjesplicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minuut in grafkist kan mondkapjesboete vervangen in Indonesië
Sluiten