Metro
Metro Opvallend 24 sep 2020 / 21:04 uur

Man slikt per ongeluk tandenborstel door tijdens poetsen

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Het zo zou maar kunnen dat je je tandenborstel doorslikt. Het overkwam een man in India.

Een dokter in een ziekenhuis in het land hebben recentelijk een tandenborstel uit de maag van een man verwijderd. Dat moest volgens doctoren ook zo snel mogelijk gebeuren, in elk geval binnen 24 uur. De mogelijke gevolgen als een tandenborstel het hele maag-, en darmstelsel door moet, zijn niet te overzien.

Operatie voor verwijdering van de tandenborstel

Gelukkig was de operatie zo gepiept: met een half uurtje hadden de chirurgen het instrument weer uit de maag van de pechvogel verwijderd. Naar eigen zeggen probeerde hij achterin zijn mond zijn tanden goed schoon te krijgen, toen de borstel uit zijn handen glipte en hij ‘m prompt doorslikte.

Zijn familie heeft hem met spoed naar de lokale eerste hulp gebracht, waar hij een röntgenfoto kreeg. Daaruit bleek dat de tandenborstel inderdaad in zijn maag was beland tijdens het poetsen. Die kon alleen nog door middel van een operatie worden verwijderd. Dat bleek uiteindelijk gelukkig toch net iets makkelijker dan gedacht. De patiënt komt er goed vanaf.

Patiënt maakt het goed

De doorslikker zelf had namelijk weinig last van het incident, hij voelde zich naar eigen zeggen alleen wat ongemakkelijk, meldt The Pigeon Express. Doktoren waren op hun beurt dan weer verbaasd hoe de man het voor elkaar heeft gekregen de tandenborstel door te slikken. Inmiddels is de patiënt weer thuis en voelt hij zich goed.

Lees ook: Wandelaar vindt ‘ingepakt lichaam’ in bosjes bij Eindhoven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man slikt per ongeluk tandenborstel door tijdens poetsen
Sluiten