Ista van Galen
Ista van Galen Opvallend 29 sep 2020 / 08:59 uur

Leraar vergiftigde 23 kleuters en wordt ter dood veroordeeld

De Chinese rechtbank heeft een kleuterjuf ter dood veroordeeld voor het vergiftigen van 23 kinderen. Eén van die kinderen is overleden.

De kleuterjuf werd vorig jaar gearresteerd nadat kinderen op een kleuterschool in de Chinese stad Jiaozuo met spoed naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Dat gebeurde vlak nadat ze hun ochtendpap hadden gegeten.

Wraak

Volgens de rechtbank zou de kleuterjuf vorig jaar maart natriumnitraat in het ontbijt van de leerlingen hebben gedaan. Die stof  kan ik grote hoeveelheden giftig zijn.

Dit deed ze overigens niet bij haar eigen leerlingen, maar bij die van haar collega’s. In een statement liet de kleuterjuf weten dat ze dit heeft gedaan omdat ze wraak wilde nemen vanwege een ruzie die ze hadden gehad over de manier van leidinggeven.

Vlak nadat de kinderen hun ontbijt hadden gegeten, begonnen 23 te braken en flauw te vallen. Eén van de kinderen stierf  afgelopen januari nadat het al tien maanden in het ziekenhuis had gelegen.

Al snel werd de kleuterjuf beschuldigd van vergiftiging, dus de politie startte een onderzoek.

Ter dood veroordeeld

De rechtbank noemde de kleuterjuf ‘verachtelijk en gemeen’ en stelde dat de gevolgen van haar misdaden zo buitengewoon ernstig waren, dat ze het verdient om zwaar gestraft te worden. Afgelopen maandag is ze ter dood veroordeeld. De straf wordt uitgevoerd door een vuurpeloton of een dodelijke injectie.

Niet de eerste keer

Dit was overigens niet de eerste keer dat de vrouw mensen had vergiftigd. Zo kocht ze ook een keer nitriet online en vergiftigde daarmee haar man. Die liep lichte verwondingen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leraar vergiftigde 23 kleuters en wordt ter dood veroordeeld
Sluiten