Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 18 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

#Irma is terug, Twitteraars kunnen hun geluk niet op

De geliefde gebarentolk Irma Sluis was vanavond weer te zien bij de persconferentie over de coronamaatregelen. Twitteraars konden hun geluk niet op.

Waar premier Rutte en minister De Jonge het hadden over de comeback van het coronavirus, ging het op social media vooral over de comeback van gebarentolk Irma Sluis. De afgelopen twee persconferenties was Sluis niet aanwezig, tot groot verdriet van veel kijkers.

Euforisch

Tijdens de persconferentie reageerde veel Twitteraars euforisch toen ze Sluis in beeld zagen verschijnen. „Yes, ze is terug!”, klonk het. Binnen enkele minuten was de hashtag #Irma dan ook trending topic. „Gejuich op de bank! She’s back”, Twittert iemand. „Niemand luistert meer naar Hugo de Jonge want Irma is terug. Sorry minister”, schrijft weer een andere Twitteraar. En ook Geert Wilders laat van zich horen Twittert een schermafbeelding van minister De Jonge met op de achtergrond de geliefde gebarentolk „Wie is die rare man naast Irma?”, vraagt hij zich af.

‘Hamsteren’

Irma Sluis werd landelijk bekend doordat ze tijdens persconferenties over de coronamaatregelen van begin tot eind naast premier Mark Rutte stond. Vooral haar vertolking van het woord ‘hamsteren’ viel op. De Drentse band Mooi Wark wijdde zelfs een hit aan haar.

Door de populariteit van Irma Sluis is het animo voor de opleiding gebarentolk aan de Hogeschool Utrecht enorm toegenomen. Ook wordt mogelijk een sluis in IJmuiden naar Irma vernoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#Irma is terug, Twitteraars kunnen hun geluk niet op
Sluiten